Fehérvár AV19

2015.07.28. 07:17

Frank Banham még jobb szezont vár

32 NHL-mérkőzés, 320 AHL-mérkőzés, 193 Liiga-mérkőzés, 500 EBEL-mérkőzés, 208 gól és 204 gólpassz, ezek Frank Banham statisztikái az elmúlt 20 évből.

A csatár idén kezdi meg huszadik profi szezonját, ebből eddig hármat Székesfehérváron töltött.

„Az idei szezonnal kapcsolatban csak annyi az elvárásom, hogy sikeres és jobb legyen, mint a tavalyi" – mondta a népszerű Franky arra a kérdésre, milyen szezont kíván magának és a csapatnak. A nyarat otthonában és családja körében tölti és a közös programok mellett a rehabilitációjával is jól halad. Mint ismert, a csatár rakoncátlankodó térdét áprilisban műtötte dr. Majzik Ernő. „A rehabilitáció jól halad, bár pár hátráltató tényező közbejátszott, mivel a túlzott terhelés miatt néha kicsit bedagadt a térdem, de teljesen biztos vagyok benne, hogy a szezon kezdetére száz százalékos leszek" – nyugtatott meg mindenkit Banham.

Az új igazolásokról így nyilatkozott: „Úgy gondolom, a csapatunk jó játékosokkal bővült Rob Pallinnek köszönhetően, aki nagy tudással rendelkezik a játékkal kapcsolatban.  A célunk mindenképpen az lesz, hogy még jobbak legyünk idén, mint tavaly, és az érkezők és a csapatban maradók is mind keményen edzettek egész nyáron azért, hogy ezt a célt elérjük".

Banham ettől a szezontól már nem csak játékosként, hanem ügynökként is dolgozik. „David Imonti, akinek nagy tapasztalata van ezen a területen és egy jól működő ügynökséget vezet, keresett meg ezzel a lehetőséggel, és azt hiszem, tőle sokat tanulhatok ezen a téren. Úgy éreztem, ez egy olyan lehetőség, amellyel sokat segíthetek azoknak a játékosoknak, akik most érkeznek Európába, hiszen én is sok ligában játszottam itt és a tapasztalataim és tudásom, amit itt szereztem, nagy segítséget jelent a frissen ideigazoló játékosoknak."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!