Fehérvár AV19

2016.07.12. 16:16

Graz, MAC, Cracovia és Volán - Az Ifj. Ocskay Gábor Emléktornán két újonc is jégre korcsolyázik

Székesfehérvár - A hagyományoknak megfelelően, immár nyolcadik alkalommal, szeptember első hétvégéjén rendezik az Ifj. Ocskay Gábor Emléktornát, újfent nívós együttesek részvételével.

Szupkai Gábor

A kétnapos tornán idén a magyar és a nemzetközi mezőnyben is színvonalas csapatok vendégeskednek majd. A tornán a házigazdák mellett az EBEL-ben szereplő Graz 99ers, a lengyel Cracovia, valamint a MAC Budapest csapatai veznek részt.

A MOSER Medical Graz 99ers csapata címvédőként érkezik majd Székesfehérvárra. A graziak már az első, 2009-es tornán is résztvettek, idén pedig ötödik alkalommal teszik tiszteletüket az ifjabb Ocskay Gábor Emléktornán. Arról, hogy a következő szezonban mire számíthat a FAV19 a Graz ellen, ezen a tornán nagyrészt fény derülhet, hiszen a hagyományoknak megfelelően idén is jelentősen megváltozott a keret összetétele.

A narancsmezes Graz 99ers játékosaira idén szeptemberben is ráronthatnak a Fehérvár AV19 hokisai az idénnyitó emléktornán

Első alkalommal érkezik a tornára a MAC Budapest csapata. A fővárosi egyesület első felnőtt szezonjában a MOL Liga ezüstérmese lett, és nem is szükséges bemutatni a fehérvári nézőknek a fővárosiakat. Az ellenük vívott hét mérkőzésre nyúló elődöntős párharc az előző szezon egyik fénypontja volt. Ráadásul számos olyan egykori és jelenlegi rutinos játékos van a keretükben, akik éveken keresztül Székesfehérváron szerepeltek. Az együttes vezetőedzője Majoross Gergely, aki a Miskolci Jegesmedvék vezetőedzőjeként már korábban is részt vett az emléktornán.

A torna történetében először lengyel résztvevője is lesz a megmérettetésnek, érkezik ugyanis a Comarch Cracovia csapata. A lengyel első osztályú csapat az előző szezonban a bajnoki cím mellett Lengyel Kupa győzelmet is ünnepelhetett. A bajnokcsapat az aranyéremmel - első lengyel csapatként - jogosulttá vált a 13 ország 32 csapatát tömörítő Bajnokok Ligája (CHL) részvételre is.

A Fehérvár AV19 új vezetőedzője, Tyler Dietrich ezen a tornán debütál majd hazai közönség előtt az EBEL csapat kispadján, és próbálja megszerezni ötödször is a győzelmet az Ifj. Ocskay Gábor Emléktornán.

A program szerint az első játéknapon a MAC a szépen erősödő Graz ellen lép jégre, a másik elődöntőben tehát Nagy Gergő a Fehérvár ellen küzdhet, mivel a válogatott csatár a krakkóiaknál folytatja pályafutását. A két győztes jut a másnapi döntőbe, előtte a vesztesek a bronzért csatáznak.

A torna programja:

2016. szeptember 3. MAC Budapest-MOSER Medical Graz 99ers, Fehérvár AV19- Comarch Cracovia

2016. szeptember 4. Bronzmérkőzés, döntő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!