Fehérvár AV19

2015.10.08. 13:39

Fehérvár AV19: idén már egyszer sikerült felülmúlni az Innsbruck csapatát

Székesfehérvár - Kicsit sem túlzás, hogy nincs jó passzban a Volán. Még mindig sok a sérült, és csak lassan enyhülnek a gondok.

Szupkai Gábor

Nem is beszélve a legutóbbi Black Wings elleni mérkőzés végjátékáról, amiről viszont legkevésbé a Volán tehet. A vezetők ebben az ügyben megtették a szükséges lépéseket, jelezték észrevételeiket a liga felé. Ez utóbbitól nem várnak sokat, de valóban nem szabad szó nélkül hagyni a történteket.

Mert ez a vereség nem csupán három pont elvesztéséről szólt. A legnagyobb kérdés, hogy mit vált ki mindez a játékosokból, hogyan tudják feldolgozni a történteket?

Frank Banham (jobbra) most sérülése miatt nem keserítheti meg az innsbrucki védők dolgát
Fotó: Molnár Artúr

Ugyanis pénteken az Innsbruck nem lesz tekintettel semmire, és minden bizonnyal szeretne majd visszavágni a Fehérváron elszenvedett vereségért. Akkor Sikorcin Ladislav szerezte a FAV19 győztes találatát, Frank Banham és Aaron Brocklehurst passzát követően. Ebből a hármasból most csak a gólszerző egészséges. Banham térdsérülésből lábadozik, Brocklehurst pedig ujjtörés miatt nem áll rendelkezésre még legalább egy hétig. Ha mindez nem lenne elég, a Linz elleni mérkőzés előtt Judd Blackwaternek is kiújult egy korábbi térdsérülése, így néhány hétig ő sem bosszantja az EBEL kapusait.

A sok sérülés miatt azonban a napokban léptek a Volán vezetők, és leszerződtették november 1-ig, a 20 éves Timotej Sillét, Sille Tamás fiát, aki a felkészülés kezdete óta az EBEL-keret edzésein vesz részt, így a beilleszkedése gyors lehet. Centerposzton tehát erősödött a FAV19, amire szükség is volt, hiszen Andrew Sarauer és Bartalis István sem egészségesek, így ezen a poszton komoly létszámhiány lépett fel, ami nagyban befolyásolta a támadójátékot.

Amire ráférne a javulás, főleg az emberelőnyök kihasználására, ebben a mutatóban sajnos a fehérváriak a liga statisztikái alapján az utolsók. Persze két ilyen center kiválása minden csapatot érzékenyen érintene.

Pedig az Innsbruck ellen nagy szükség lenne a létszámfölények hatékonyabb kihasználására, és erre minden valószínűség szerint lesz néhány alkalma a Volánnak, mert a liga csonttörője , David Liffiton az ő csapatukat erősíti. Érdemes róla tudni, hogy 39 percnyi büntetéssel rendelkezik, amivel övé az előkelő első hely.

Száz szónak is egy a vége, Bármennyire mélyen van most lelkileg a Volán, egy győzelem gyógyír lehetne.



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!