Fehérvár AV19

2015.10.01. 13:02

„Hatpontos” túra lesz: A Fehérvár AV19 csapatából egy sornyi játékos hiányzik

Székesfehérvár – Az EBEL 7. fordulójában a címvédő Red Bull Salzburg otthonában látogat a sérülésektől tizedelt Fehérvár AV19 jégkorong csapata.

Ferencz Balázs

Bármelyik, az Erste Bank Eishockey Ligában szereplő alakulat megirigyelhetné azt a sort, mely most nem állhat a Fehérvár AV19 rendelkezésére. Igazán ütőképes egység állt össze a „Kórház utcában", hiszen a vállműtét után lábadozó csatár Andrew Sarauer, a térdsérüléséből felépülőben lévő támadó Bartalis István, az ugyancsak térdbántalmakkal küszködő Frank Banham, s az ujjtörést szenvedő védő Aaron Brocklehurst mellé csatlakozott a maródiak gárdájához a szintén hátvéd Orbán Attila is, aki a szerdai edzés után esett a könyökére, ami felszakadt. Orbán a következő két meccsen nem játszhat, így szárnyaszegett ördögként indulnak „hatpontos" csatába pénteken a fehérváriak. 19.15 órakor az a Red Bull Salzburg fogadja a kék-fehéreket, mely együttes beragadt az EBEL rajtján, majd magára talált, és három meccset is nyert zsinórban. Legutóbb például Villachban arattak diadalt az utolsó másodpercben lőtt góllal. A Salzburg így megelőzte a Volánt a tabellán, s a 8. helyen tanyázik.

Kovács Csaba (szemben) koncentráltabb, eredményesebb játékot vár a csapattól Salzburgban. Fotó: Molnár Artúr

– Most már egy teljes sorunk hiányzik. Általában nem egyszerű a dolgunk, de talán most még nehezebb – utalt a sérüléshullámra Kovács Csaba, a Fehérvár AV19 támadója. – Azonban ahogy az edzőnk szokta mondani, nekünk, játszóknak nem azzal kell foglalkozni, hogy milyen problémáink vannak. Aki ott van a jégen, az tud tenni a következő jó eredményért. Nagyon nehéz dolgunk lesz, az biztos. A múlt vasárnapi, Orli Znojmo elleni mérkőzést kivéve Znojmóban és Bécsben is volt lehetőségünk pontokat szerezni, nem is játszottunk rosszul, de nem jóindulatra, hanem gólokra játsszák a hokit. Hatékonyabbnak kell lennünk, és sokkal okosabban kell játszanunk ennyi hiányzóval. Figyelnünk kell a kiállításokra, és az emberelőnyök terén is javulnunk kell. A héten új sorösszetételeket próbáltunk ki emberelőnyben, bízom benne, hogy ebben eredményesek tudunk lenni.

Hiába képvisel rendkívül jó játékerőt Mozart városának csapata, volt már rá példa, hogy a Volán elhúzta a Salzburg nótáját. Nem is egyszer.

– Gólokat kell találnunk, sokkal jobban ki kell használnunk a helyzeteinket, sokkal eredményesebben kell játszanunk, mert különben nehéz dolgunk lesz – fogalmazta meg a csapat legfőbb péntek esti feladatát Kovács Csaba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!