Fehérvár AV19

2014.12.19. 15:50

A Volán az EBEL meglepetéscsapatának számít

Lassan tényleg inkább előre, mint maga mögé kell figyelnie a Fehérvár AV19 jégkorong-csapatának az EBEL-ben. Az Ördögök a csütörtöki, Villach elleni siker után vasárnap Csehországba látogatnak.

Bobory Balázs

Ország, világ láthatta csütörtökön, mennyire pazar formában játszik a Fehérvár AV19. Az EBEL mérkőzéseit sugárzó osztrák csatorna jó érzéssel választotta a kék-fehérek Villach elleni mérkőzését, hiszen két nagyszerű sorozatban lévő alakulat csapott össze az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokban.

Kóger Dánielék (kék mezben) lendületből hozzák a mérkőzéseket, remek formában a fehérváriak

Az már más kérdés, hogy a rangadón az első harmadot követően igazán már csak a fehérváriak villogtak, nem is volt kérdés, hogy megnyerik a VSV elleni találkozót.

- Fontos összecsapáson, négypontos mérkőzésen sikerült nyernünk. Az első harmadban mutatott játékunkkal nem igazán voltam elégedett, aztán minden a helyére került, sikerült nyomást gyakorolni az ellenfelünkre, ennek pedig meg lett az eredménye. Nem sokan hittek benne a szezon elején, hogy az első hat között végezhetünk az alapszakaszban, remélem, erről lassan mindenkit sikerül meggyőznünk.Vasárnap a Znojmo elleni csata következik, ott sem szabad visszavenni - mondta Rob Pallin, a Fehérvár mestere a csütörtöki mérkőzés után.

Nagyon egyértelműnek tűnik, hogy a Volán immár azért küzd, hogy a felsőházban minél jobb helyről kezdhesse a középszakaszt. Persze még mindig akadnak csapatok, amely szeretnének becsúszni a legjobb hat közé, talán éppen az Ördögök kárára. A Znojmo is élcsapat, nem lenne rossz idegenben leszakítani őket.

A csehek elképesztően erősek emberelőnyben, gyorsak, technikásak, senkinek nem könnyű ellenük, főleg idegenben. A Znojmo hazai jégen a negyedik legerősebb alakulat a ligában, a Fehérvár idegenben az ötödik a rangsorban. Mindenképpen kiegyenlített, nagy csatára lehet számítani, no meg arra, hogy a Volán nem feltartott kézzel megy ki a jégre vasárnap.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!