Fehérvár AV19

2016.03.23. 19:35

Utolsó mérkőzését is megnyerte a selejtezőkörben a Fehérvár AV19

Budapest - A Magyar Kupa selejtezőkörének utolsó játéknapján Pesterzsébetre látogatott a Fehérvár AV19.

Ferencz Balázs

A Magyar Kupa selejtezőjének utolsó két mérkőzését játszották szerdán. Egy fordulóval a vége előtt a selejtezőt a Fehérvár vezette 12 ponttal, a Ferencvárosnak és a Debrecennek 9-9 pontja volt, a negyedik helyen álló Újpestnek 5. Mivel a Debrecen Pesterzsébeten legyőzte a Fradit, ezért az utolsó körben a zöld-fehérek csak úgy vívhatták ki a Final Fourba kerülés jogát, ha a biztos részt vevő FAV19 ellen több pontot szereznek, mint a DHK Újpesten. Ennek tehát alapvető feltétele volt, hogy a hajdúságiak pontot veszítsenek a Megyeri úton, a zöldek pedig legalább a hosszabbítást kiharcolják a Fejér megyeiek ellen. Ez egyáltalán nem ígérkezett könnyű feladatnak, akár egy pont megszerzése is hatalmas bravúr lett volna a MOL Liga alapszakaszának hatodik helyezettjétől a selejtező első négy meccsét 12 ponttal és 31-4-es gólkülönbséggel letudó Volán ellen.

Mivel a hazaiaknak ez egy menekülés a győzelembe szituáció volt, így leszegett fejjel rontottak a fehérváriaknak. Az első komoly helyzetet ennek megfelelően Rajna Miklós kapuja előtt jegyezhettük, majd felpörgött a Volán is és felváltva dolgozott meg a pénzéért mindkét kapus. Négy perc volt hátra az első szünetig mikor Chris Francis lövése kipattant Budai Krisztiánról, Nagy Gergő kiválóan érkezett, és máris a vendégeknél volt az előny. 0-1. Az első emberelőnyét is kihasználta a Volán, Nagy ezúttal tökéletes passzt adott Benk Andrásnak a hosszú saroknál, aki kinézte magának a felső sarkot, majd ki is lőtte. 0-2. Rosszabbul nem is végződhetett volna a hazaiaknak az első húsz perc, pillanatokkal a szünet előtt egy megpattanó lövésből megkapták a harmadik gólt is, Varga Arnold került a jegyzőkönyvbe gólszerzőként. 0-3.

Nagy Gergő (fehérben) szerdai játékával többször elrontotta a ferencvárosi védők hangulatát

A középső játékrész a hazaiaknak sikerült jobban, olyannyira, hogy a harmad közepén Farkas Lőrinc parádés középreadását Kiss Gábor lőtte a kapuba Rajna mamutjai között. 1-3. Ugyan nem sikerült közelebb araszolniuk a Volánhoz még emberelőnyből sem a zöldeknek, de maradt még némi esély az izgalomra.

Próbálkoztak is becsülettel a ferencvárosiak, Rajna azonban védte amit lehetett, egy alkalommal még azt is, amit már szinte lehetetlen volt. Arról, hogy a legvégén már ne legyen miért izgulni, Antonin Manavian tett, aki a nagyon jól játszó Nagy Gergő átadását lőtte Budai kapujába. 1-4. Ezzel pedig eldőlt, hogy a DVTK és a MAC mellé a FAV19 és a Debreceni HK csatlakozik a hétvégi Magyar Kupa négyes döntőjéhez.

A Tüskecsarnokban rendezendő Final Four első elődöntőjét 26-án, azaz szombaton 14 órakor a DVTK Jegesmedvék és a Debrecen vívja, míg a Fehérvár AV19 a MAC ellen 17.30-kor vívja a Mol Liga elődöntőjének visszavágóját .

Ferencvárosi TC-Fehérvár AV19 1-4 (0-3, 1-0, 0-1)

Pesterzsébet, 300 néző,

Vezette: Halassy, Haszonits (Soltész, Berger)

Ferencváros: Budai - Hüffner, Erdélyi, Dubek, Manninen, Tendler - Souraniemi, Valecko, Farkas (1), Kovács V. (1), Kiss G. 1 - Zalavári, Lévai, Komjáti, Schellin, Hietamaki - Üveges, Pál. Vezetőedző: Greg Kjell Lindqvist

Fehérvár AV19: Rajna - Manavian 1, Szirányi, Nagy G 1. (2), Kovács Cs. (1), Francis (1) - Varga A. 1, Wehrs, Sarauer (2), Orban, Bodó - Reiter A., Orbán A., Benk 1, Sikorcin, Sárpátki - Becze, Vincze P. Vezetőedző: Hannu Jarvenpaa

Kiállítások: 8 perc, illetve 8 perc



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!