Fehérvár AV19

2015.12.20. 20:19

A két ragyogó harmadot produkáló Volán fölényesen győzött

Székesfehérvár - A Fehérvár AV 19 az EBEL 33. fordulójában rendkívül sima győzelemmel zárt a Graz ellen.

Káldor András

Egyrészt abban reménykedhettek a szurkolók, hogy ezúttal nem alussza át a komplett első harmadot a Volán, és nem kell végig futnia a csapatnak az eredmény után, mint pénteken a Vienna Capitals elleni összecsapáson. Másrészt pedig ennek az volt a feltétele, hogy jégre lépő játékosok mindegyike kivétel nélkül az első pillanattól kezdve apait-anyait beleadjon a játékba. Az alapszakasz háromnegyedénél úgy kellett a gárdának egy győzelem, mint egy falat kenyér, amennyiben lépést akartak tartani a szintén felsőházba igyekvő, ám hat ponttal előttük álló Klagenfurttal. Az első percekben több hazai helyezkedési hiba is borzolta a drukkerek idegeit, de szerencsére ezt kihasználatlanul hagyta, elkapkodta a vendég együttes, és Sárpátki Tamás lökete már azt jelezte, hogy azért nem maradtak a kék-fehérek az öltözőben. Majd a graziak a 12. percben a második emberelőnyüket már belőtték, Stephen Werner révén, aki Morten Poulsen passzát vágta be középről, tiszta helyzetben. 0-1.

Aztán viszonylag gyors egymásutánban két előnyt kapott a Volán, ám ezeket nem sikerült gólra váltani. Továbbra is problémát jelentett a sok tiszta grazi ziccer, de a harmad vége a Fehérváré volt. Méghozzá 24 másodperccel a játékrész végét jelző dudaszó előtt. Egy buli után Kevin Wehrs a kék vonalról megeresztett egy emberes lövést, ez kijött Sebastian Dahmról, az érkező Christopher Bodo, pedig megvárta, hogy egyet pattanjon a jégen a pakk, és kapásból, kíméletlenül a bal sarokba lőtt. 1-1.

Hűek maradtak a Volánosok a 24-es számhoz, a második húsz percből is pontosan ennyi telt el, amikor egy kapu előtti kavarodás után Kóger Dániel kaparta ki a gesztenyét, illetve a korongot Nagy Gergő elé, aki középről, takarásból öt méterről vette be a Graz kapuját. 2-1. A 30. percben már a Volán statisztikájában is szerepelt egy emberelőnyös szituáció értékesítése. Antonin Manavian tízméteres nagy erejű lövése a 30. percben megpattant egy bekken, ezt Andrew Sarauer közelről kapura tette, a korong az üresen álló Ryan Martinelli elé került, aki már nem hibázott megszerezve ezzel idénybeli negyedik gólját. 3-1.

Alig telt el két perc, a második gólhoz hasonlóan a Kóger-Nagy duó hozta össze az újabb hazai találatot. Kóger nagy lövése a palánkról vágódott vissza, a kipattanóból, Nagy, pedig duplázni tudott. 4-1. Eldőlni látszott a találkozó, időt is kért Ivo Jan a stájerok vezetőedzője. Más kérdés, hogy a játékrész hátralevő részében is leginkább a Volán dominált. A záró harmad elején ritkán látható bodicseket adott Nagy G., aki takarásból szinte átgázolt Stefan Siegel játékvezetőn, ő a jobb vállát erősen fájlalva elterült a jégen.

A folytatásban Chris Francis egy büntetőszerű ziccert hagyott ki, miután Phillip Pinter eladott korongjával egyedül száguldhatott kapura, a kapuvasat találta telibe. A végén azért Francis is megtörte a jeget, Aaron Brocklehurst átadásából nyolcadik idei találatát érte el. 5-1.

Fehérvár AV 19-Moser Medical Graz 99ers 5-1 (1-1, 3-0, 1-0), Székesfehérvár, 3284 néző

Vezette: Dremelj, Siegel, Hofstätter, Smeibidlo

Fehérvár: Hetényi Z. - MARTINELLI 1, BROCKLEHURST (2), Sárpátki, NAGY G. 2, KÓGER D. (1) - Varga A. (1), Wehrs, BARTALIS, Sarauer (1), Kovács Cs. - Szirányi B., MANAVIAN (1), Bodo 1, Francis 1, Orban B. - Orbán A., Benk, Sikorcin, Vincze P. Vezetőedző: Rob Pallin

Graz: Dahm - Kovacevic, Mitchell, Woger, Fornataro, Brophey - Kranjc (1), Petrovitz, Feichtner, Almtorp, POULSEN (1) - Strohmeier, Kondradsheim, Zusevics, WERNER 1, De Simone - Zierer, Natter, Pinter, Pirmann. Vezetőedző: Ivo Jan

Kiállítások: 12 illetve 16 perc

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!