Fehérvár AV19

2016.03.31. 19:05

Ifjúsági sikersztori a jégen - Szerdán és csütörtökön is a MAC ellen nyert finálét a Fehérvár

Székesfehérvár - Egynappal az EBJL megnyerése után ismét megmérkőzött az ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia és a MAC, ezúttal a magyar ifjúsági bajnoki címért.

Szupkai Gábor

Március 10-e óta ez volt a nyolcadik, a héten pedig már a harmadik mérkőzése a két csapatnak egymás ellen. Kedden a fővárosiak nyertek hazai pályán, szerdán viszont a fehérváriak meglepték őket a Kisstadionban, és hosszabbítás után diadalmaskodtak hosszabbítás után 5-4-re, ezzel pedig az osztrák bázisú nemzetközi liga, az Erste Bank Junior League bajnokai lettek Kiss Dávid vezetőedző tanítványai.

A csütörtöki, Raktár utcai találkozón is hasonlóan nagy volt a tét, az ifjúsági, U18-as magyar bajnokság aranyérme. Így érthetően választotta csütörtök esti programnak ezt a mérkőzést néhány száz szurkoló, így megkapták a támogatást a Fejér megyei fiúk.

Talán ennek köszönhetően, négy perc elteltével vezetett is a kék mezben játszó hazai csapat, Vincze Gergő átadása után Gyurgyev Miklós célzott pontosan és juttatta a pakkot Győri Boldizsár kapujának jobb oldalába. 1-0. A harmad közepén megkapta első kiállítását a fehérvári csapat, ami aggodalommal tölthette el Kiss Dávidot a kispadon, mert a MAC egyik nagy erőssége az emberelőnyös játék. Az EBJL döntő szerdai, harmadik találkozóján is négy találatukból hármat létszámfölényben szereztek a fővárosiak. Ezúttal nem voltak ennyire hatékonyak a fehér mezesek, a harmad utolsó perceiben pedig már nekik kellett hasonló helyzetben kivédekezniük a hazaiak próbálkozásait, ezt viszont jól oldották meg, így húsz percet követően az ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia érezhette közelebb magát a végső győzelemhez.

A középső harmad elején inkább a fehérvári érzelműeknek volt oka örömre, magabiztosan játszottak a kék mezes hazaiak. Úgy tűnt mintha a MAC elfáradt volna ebben az erőltetett menetben, ami nem is lenne csoda, hiszen egy teljes csatársoruk hiányzik, mivel a szerb válogatott színeiben játszik az ifjúsági vb-n. A fővárosi csapat a serdülőből egészítette ki három sorra a keretét, de a három nap alatt három meccs úgy festett megtette a hatását. Majd némileg váratlanul egyenlítettek a vendégek, Mogyorósi Szabolcs lőtte kapura a korongot, ám az megpattant a hazaiak játékosán Péter Andoron, a pakk pedig Szeles Martin mamutjai között a kapuban kötött ki. 1-1. Ettől kicsit magára talált a MAC, sőt a játékrész végén emberelőnyből többször is veszélyeztettek, de maradt a döntetlen, izgalmas húsz percnek néztünk még elébe.

A pihenő során a vezetőedzőknek sikerült felpörgetni a játékosaikat, mindkét kapusnak akadt dolga bőséggel. Másodpercre pontosan nyolc perc volt hátra, mikor az EBJL döntő hosszabbításában a győztes gólt szerző Nagy Ákos most is betalált. 2-1. A fehérváriak a következő két percben többször is végleg eldönthették volna a mérkőzést, de a szerencse és a kapuvas a MAC-nak kedvezett. Fogytak a másodpercek, a fővárosiak a legvégén még a kapust is lehozták, többször is csak centimétereken múlt a harmadik hazai gól. Amire végül nem lett szükség. az ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia így is megnyerte a döntőt.

ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akad.-MAC Budapest 2-1 (1-0, 0-1, 1-0)

ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 300 néző

Vezette: Varjú, Halassy (Mayer, Csibi)

ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia: Szeles - Erdély, Kiss R., Madácsi (1), Péter A. (1), Nagy Á. 1 - Szabó B., Szabó D., Császár, Búzás, Mihály - Vas (1), Fürst, Makovics, Vincze (1), Gyurgyev 1 - Halasi, Németh Á., Török, Rajz, Horváth R. Vezetőedző: Kiss Dávid

MAC Budapest: Győri - Seregély, Tóth G., Sebestyén, Szigeti, Kreisz - Fejes, Mogyorósi 1, Kedves, Majoross, Lőczi - Bugár, Sarcia, Tóth A., Türmer, Csicsák - Erdélyi Nagy. Vezetőedző: Kangyal Balázs

Kiállítások: 8 perc, illetve 8 perc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!