Fehérvár AV19

2015.05.04. 15:15

Ilyen volt a szezon akadémiánkon I. rész

Edzői értékelések akadémiánk legkisebb korosztályainak évéről.

Véget ért a 2014/15-ös jégkorong szezon, nézzük hát meg hogy teljesítettek az Ijf. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémiai csapatai a bajnoki szezon során, kezdve a legkisebbektől a legnagyobbakig. Elsőként az előkészítő, a mini és a szupermini korosztály edzői értékelik a mögöttünk hagyott szezont.

Ondrejcik Rasto (előkészítő)

Úgy gondolom a társaság elég sokat fejlődött ebben a szezonban. Jól sikerült kihasználni a kapott jégidőt, az edzések szempontjából. Nagy hangsúlyt fektettünk a korcsolyázásra és a bottechnika fejlesztésére, ezekben az eltervezettnek megfelelően sikerült előrelépnünk. Több ígéretes, ügyes játékos is van ebben a korosztályban, voltak akik már idén is lehetőséget kaptak a kölyök korosztályban. Ügyesek voltak idén a gyerekek, köszönöm a munkájukat, de még rengeteget kell dolgozniuk a jövőben és sok lemondással fog járni a jégkorong, illetve a szülőknek is köszönöm, hogy rendszeresen hozták a gyerekeket edzésre.

 

Láday András (mini)

Sok pozitívum mellett, kis negatívum hogy a mini korosztálynak jutott a legkevesebb jégidő, de ezt sikerült úgy áthidalni, hogy az ügyesebbek az előkészítős edzéseket is látogatták. Célunk volt, hogy ez a korosztály minél jobb technikai képzést kapjon. A versenykiírás sajátosságai miatt a Mini "A" a szezon második felétől már az előkészítő korosztályban versenyzett tovább. A 3-4 legjobb között ott voltunk mi is, a tornákon mind végig jól szerepeltünk. Miután kettéváltunk a Mini "B"-re helyeztük a hangsúlyt, ők is nagyon jól szerepeltek. Egy nemzetközi tornán pedig ötödik helyezést értünk el. Több nagyon tehetséges, ügyes gyerek szerepelt ebben a korosztályban, például Németh Zalán, Hajdú Martin, csatlakoztak hozzánk ügyesebb szuperminisek is, tőlük Vén Bendegúzt és Büki Marcit tudnám megemlíteni, ők kiemelkednek a korosztályukból.

 

Bedő Botond (szupermini)

Idén körülbelül negyven gyereket tudtunk felhozni a hokisuliból, amiből kettőt indítottunk a szezonban. Közel hetven a létszám a szupermini korosztályban. A kevés jégidő ellenére jól szerepeltek a kicsit, igaz itt még az eredményt nem számoljuk. Igyekeztünk minél jobb képzést adni a gyerekek számára, heti két-három alkalommal volt lehetőségünk jégen lenni, ami nem sok. Remélhetőleg a "C" pálya megépülésével több lehetőségünk lesz edzeni és képezni a gyerekeket.

 

Ország Martin (szupermini)

Nagyon jó évet zártunk, közel 60-70 gyerekkel dolgoztunk idén. Két hoki sulit is indítottunk, ami után alkalmanként húsz gyereket ki tudtunk választani. Szerencsére fehérváron és a környékben jó neve van a csapatnak és az akadémiának, így toborzással nem kellett soka foglalkoznunk. Sajnos kevés a jégidőnk így van, hogy ötven gyerekkel kell egyszerre foglalkoznunk, de az edzői stábunk is bővült. A gyerekek szeretnek idejárni, élvezik amit csinálnak. Ebben a korosztályban tanítjuk meg a gyerekeket a biztos jégen való megállásra, korcsolyázásra. Ütőkezelést és bottechnikát is tanulnak, de a hangsúly azon van hogy megszeressék a játékot és élvezzék.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!