Fehérvár AV19

2015.04.15. 14:36

Jelentős önkormányzati támogatás

Sajtótájékoztatón számolt be dr. Cser-Palkovics András polgármester és Mészáros Attila alpolgármester a szakosztályunkat és akadémiánkat is érintő támogatásokról.

Kelemen Ákos

Sajtótájékoztató keretein belül számolt be dr. Cser-Palkovics András polgármester és Mészáros Attila alpolgármester hogy a diáksportot, az utánpótlást, a szabadidő- és élsportot is érintő fejlesztésekről tárgyal pénteken a város Közgyűlése. Az előterjesztés tartalmaz egy 50 millió forintos működési támogatást, melyet az Alba Volán SC Jégkorong Szakosztálya számára biztosít a város, tekintettel az idei évben elért nagyszerű teljesítményre.

„A Fehérvár AV19 ebben a szezonban is bizonyította, hogy a klub az egyik legfontosabb vonzereje ma Székesfehérvárnak. Tisztában vagyunk azzal, hogy a jó eredmények miatt ez a szezon pénzügyileg nehezebb, ezért úgy gondoltuk, hogy biztosítjuk a kiegészítő támogatást. Ezzel együtt összesen 130 millió forint az a támogatás, melyet idén a csapat kap a várostól, így a jégkorong a legnagyobb önkormányzati támogatással rendelkező sportszakosztály lesz Székesfehérváron az idényben"- fogalmazott dr. Cser-Palkovics András.

Elnyert TAO-pályázati forrás és korábban biztosított önkormányzati önrész felhasználásával kezdheti meg az Alba Volán SC Jégkorong Szakosztálya a sátorral fedett „C” edzőpálya építését az ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok melletti területen. Tavaly a szakosztály 300 millió forintos támogatást nyert, melyhez az önkormányzat 98 milliós önerőt adott. Az előkészítése során, főként az alapozásnál és a talajmunkáknál olyan nem várt fejlemények adódtak, amelyek jelentősen megnövelik a beruházás költségét. A szakosztály ezért egy újabb 108 millió forint értékű TAO-pályázatot nyújt be, melynek 32,4 milliós önrészét az önkormányzat adná. A beruházás minél gyorsabb befejezése érdekében az önkormányzat a pályázat előfinanszírozása révén 100 millió forintos visszatérítendő támogatással is segít úgy, hogy az összeg felhasználásával év végéig el kell számolnia a szakosztálynak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!