Fehérvár AV19

2015.06.22. 15:27

Judd Blackwater az új légiós

A 28 esztendős kanadai Judd Blackwater a Fehérvár AV19 legújabb szerzeménye. A 183 centiméter magas, 87 kilogramm súlyú center remek ajánlólevéllel érkezik.

Bobory Balázs

Judd Blackwater már fiatalon szép sikereket ért el az egyik legerősebb kanadai juniorligában, a WHL-ben, ahol a Spokane Chiefs színeiben 2008-ban megnyerte a Memorial-kupát. Blackwater 71 összecsapáson 60 pontot szorgoskodott össze, a rájátszás 21 mérkőzésén pedig 18-at.

Nem csoda, hogy a következő szezonban már az ECHL-ben, ott is a Fresno Falconsban, majd a Stockton Thunderben szerepelhet, sőt, az NHL előszobájának számító AHL-ben 21 találkozón lépett jégre a Rockford Icehogs, illetve Rochester Americans színeiben.

Karrierjében az ECHL-es Alaska Aces és a CHL-es Allen Americans következett, mígnem 2011-ben a Las Vegas Wrangler alakulatához szerződött, ahol többek között a másodedzőként dolgozó Rob Pallin keze alatt játszott. A 2012/2013-as idényre megérkezett a kaszinók fővárosába Andrew Sarauer is, vagyis nem lesz ismerősök híján a Volán új támadója.

Blackwater 2013 látta elérkezettnek az időt, hogy belevágjon az európai kalandba, 29 mérkőzés erejéig a folyamatosan anyagi gondokkal küzdő Olimpija Ljubljana mezét húzta magára és 15 pontig (6 gól, 9 gólpassz) jutott.

A mögöttünk álló szezonban ismét a tengerentúlon, az ECHL-es Ontario Reignben produkált kiváló számokat (59 mérkőzés, 63 pont).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!