Fehérvár AV19

2015.12.21. 20:24

Kellemetlenül sima volt - A Fehérvár AV19 a MAC Budapest otthonában kapott ki

Budapest - A Mol Liga soros fordulójában kéthetes szünet után a MAC Budapest vendégeként korcsolyázott jégre a Fehérvár AV19 jégkorong csapata.

Ferencz Balázs

A litvániai U20-as jégkorong világbajnokságon aranyérmet szerző magyar válogatott keretének több hokist is adó Fehérvár AV19 együttese egyik legnagyobb rivális, a MAC Budapest ellen két nap alat kétszer is kénytelen megmérkőzni. Tyler Dietrich alakulata a bajnoki csaták nélküli napokat nem csupán kemény melóval, pihenéssel is töltötte.

- Az első héten nem vezényeltünk kemény edzéseket, sőt, egy kis pihenéssel is töltöttük az időt, néhányan pedig el is utaztak. A testet és a lelket is pihentettük ebben az egy hétben - világított rá az újabb sorozatterhelést megelőző időszakra Tyler Dietrich vezetőedző a klub honlapján. - A maradék egy hetet pedig egy minialapozással valamint taktikai edzésekkel töltöttük. A legutóbbi három edzésen olyan játékelemeket gyakoroltunk, amik az előttünk álló mérkőzéseken segíthetnek nekünk - mondta a vezetőedző.

Devon Krough, Szabó Dániel és Reiter Attila nem korcsolyázhatott jégre a MAC otthonában. Az eddigi négy egymás elleni mérkőzésen kiegyenlített a két csapat mérlege, s a fehérváriak nagy kihívásként tekintettek a Tüskecsarnok-beli összecsapásra, hiszen a MAC remek szériában robog a bajnokságban.

A Volán ellen is elsöprő lendülettel kezdtek a fővárosiak. A hetedik percben Haynes vette be Kalnins ketrecét. Az átvariált sorokkal harcoló fehérváriak nem találták igazán a ritmust még a szünet előtt Michael Qvinn és Ian McDonald is betalált, szinte el is döntve a párharcot. McDonaldhoz hasonlóan Tomás Kelmpa is elemében volt, mindhárom gólban benne volt. A Volán koncentráltabb játékkal kezdte a középső periódust. A 27. percben Hegyi Ádám Zoltán találatával kozmetikáztak a vendégek, de még mielőtt erőre kaptak volna a fehérvári ördögök, a játékrész utolsó percében a rendkívül agilisen hokizó Klempa már góllal jelentkezett, s visszaállította a háromgólos különbséget (4-1).

Az utolsó harmad elején a Fehérvár AV19 felzárkózásról szövögetett szinte minden reményét vesztésre ítélte a MAC, a 43. percben Nagy Krisztián indult meg, és emberhátrányból alakította fölényessé a hazaiak vezetését. A csata hátralevő részében próbálkozott a Dietrich-csapat, de csak mezőnyben gyömöszölték egymást a csapatok. Az utolsó kettő percben emberelőnyben játszhatott a Volán, s egy mintaszerű fóros játék végén Pillók Martin állította be az 5-2-es végeredményt. A két együttes egymás elleni mérlegének nyelve most a Majoross Gergely által dirigált alakulat javára billent, de a fehérvári kék-fehérek hamarosan javíthatnak, hiszen szerdán 18.30 órakor az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokban randevúznak.

MAC Budapest-Fehérvár AV 19 5-2 (3-0, 1-1, 1-1)

Budapest, Tüskecsarnok, 500 néző, vezette: Kincses, Babic (Németh, Soós)

MAC Budapest: Bálizs - Nagy P., Qvinn 1, Kelmpa 1 (3), Roczanov, Nagy K. 1 (eh), Pozsgai, Saarenpaa (1), McDonald 2 (3), Tóth R., Stipsicz, Olson, Bödök, Tokaji, Terbócs, Németh A., Mestyán, Egyed, Németh Á., Hayes 1, Szappanos. Vezetőedző: Majoross Gergely.

Fehérvár AV19: Kalnins - Reisz (1), Kocsis (2), Szabó-Pál, Arany M., Holmberg, Korbuly, Becze (1), Tóth G., Pillók 1(ee), Hamvai, Vokla, Hegyi 1, Szabó B., Szaller, Lengyel, Reiter, Shupe, Orban, Grieve, Láday. Vezetőedző: Tyler Dietrich. Kiállítások: 8 illetve 6 perc.



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!