Fehérvár AV19

2016.06.22. 13:05

Kevin Wehrs Karintiában

Székesfehérvár - Kevin Wehrs az oroszországi jégkorong elitvilágbajnokság előtt nem sokkal tette le a magyar állampolgársági esküt a Hiemer-ház házasságkötő termében. A Fehérvár AV19 védője most csapatot vált és elhagyja Magyarországot.

Ferencz Balázs

A fehérvári együttesben 2014 óta szereplő Kevin Wehrs szerződtetéséről kedden adott hírt az EBEL-ben vitézkedő Villach SV jégkorong csapata. A 28 éves, 180 centis, és 80 kilós hátvéd a visszafogottabb EBEL-szezont követően kiválóan teljesített az A csoportos világbajnokságon, Szentpéterváron. Wehrs kétévente vált csapatot, 2012-ben érkezett a MOL Ligába, a Brassó egyik legjobb játékosa volt, így került Székesfehérvárra 2014-ben, ahol szintén az együttes egyik pillére volt, előbb 28 majd 21 pontot termelt. Wehrs szerződése lejárt Fehérváron, s nem tudott megállapodni a Tizenkilencesek menedzsmentjével, így engedett a csábításnak, s a kérők közül az Erste Bank Eishockey Liga 2015-16-os idényében elődöntőig jutó Villach alakulatát választotta. Kevin Wehrs a Fehérvár AV19 eddigi kilenc EBEL-es éve alatt az első magyar válogatott játékos, aki Magyarországról közvetlenül igazol osztrák EBEL-es klubhoz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!