Fehérvár AV19

2015.03.21. 12:17

Kezdődik az EBYSL döntő sorozata

Elkérkezett az EBYSL szezonjának legizgalmasabb része: a döntő. A Fehérvár AV19 magabiztosan kvalifikálta magát, és szombat este itthon kezd.

A Fehérvár AV19 az alapszakasz B csoportját fölényesen nyerte. A lejátszott 44 mérkőzésből csak egyet veszítettünk el, a 255 lőtt gólunk mellett mindössze 59 kapott gól állt a statisztikában. Mindkét adatot tekintve a liga legjobbjának bizonyultunk. Még a vereséggel végződött Znojmo-meccsen is szereztünk amúgy pontot, hiszen hosszabbításban kaptunk végül ki.

Nem meglepő módon a negyeddöntőben nem is a cseheket, hanem a Linzet választottuk, hiszen az ellenük lejátszott öt találkozót magabiztosan nyertük (6-0, 6-3, 6-4, 7-2, 6-2). A negyeddöntőben nem is okozott problémát a Linz, mindkét találkozó a mi sikerünkkel zárult. Az elődöntőben az Olimpija Ljubljanával néztünk farkasszemet, az első felvonásban itthon 4-0-ra nyertünk, Szlovéniában azonban 2-1-re kikaptunk. A mindent eldöntő fehérvári találkozó azonban 3-1-es hazai győzelemmel zárult, így biztosítottuk helyünket a fináléban.

Junior csapatunk csapatkapitánya, a jelenleg sérült Arany Máté kiegyenlített, parázs mérkőzést vár a ma este 17:30-kor kezdődő EBYSL döntő első mérkőzésétől. „A Salzburg erős csapat, technikás játékosaik vannak, viszont hátrányukká válhat, hogy ezek a játékosok több különböző csapatból jöttek össze a rájátszásra. MHL-es tapasztalattal rendelkező jégkorongozókat is találunk a keretükben, azonban mellettünk szól, hogy nagyrészt ugyanazokkal a sorokkal, ugyanazt a hokit játszottuk egész évben.”

A fiatal védő felidézte a szezon eddigi, Salzburg elleni összecsapásait is. „Kétszer játszottunk ellenük, itthon 3-0-ra győztünk. Idegenben szinten jól sikerült a kezdés, az első harmadban három gólos előnyre tettünk szert, azonban kiengedtünk egy kicsit, és szorossá tettük magunknak a meccset: 3-2 lett a vége. Ettől függetlenül elmondhatjuk, hogy a mérlegünk jó ellenük, az apró hibáinkon kell még csiszolnunk, így miénk lehet a győzelem."

A csapatunk pályán és pályán kívül is remekül összeérett a szezon folyamán. Arany Máté is kitért a mieink erősségeire. „Mindhárom poszton meghatározóak vagyunk a ligában. Keményen dolgozó a csapatunk, azonban a Salzburg ellen az fog dönteni, hogy az eszünket mennyire tudjuk használni. Az emberelőnyünk és az emberhátrányunk is ligaelső, ha az edző által kért utasításokhoz tartjuk magunkat, nem lehet baj egyikkel sem. Az emberelőnyt gyorsan és ésszerűen kell játszanunk, emberhátrányban pedig az az erősségünk, hogy agresszíven, de mégis okosan tudunk védekezni, és egytől egyig mindenki hajlamos feláldozni magát a csapatért, belevetődni a lövésekbe. Kornakker Dániel nagyon jó kapus, az első lövéseket az esetek döntő többségében megfogja, ritkán pattannak ki róla korongok, és erős, jól képzett hátvédkontingenssel bírunk, ők megoldják az ilyen helyzeteket is.”

A mieink tervezett összeállítása:

Támadótriók: Kocsis - Nemes - Hamvai; Pillók - Reisz - Sárpátki; Szabó K. - Erdély - Mazzag; Prácser - Balogh - Varga

Védőpárok: Vokla - Korbuly; Reiter - Szabó D.; Szaller - Lengyel; Pados - Szakácsi

Kezdőkapus: Kornakker

Fehérvár AV19 - Red Bull Salzburg

Székesfehérvár, 2015. március 21. 17:30
Vezeti: Kincses, Németh, Soós, Pálkövi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!