Fehérvár AV19

2015.07.23. 11:48

Lassan kész a gyakorlópálya

Hamarosan megnyitja kapuit a gyakorló jégpálya, amelyen minden bizonnyal a Fehérvár AV19 jégkorongcsapata augusztus 3-án megkezdi felkészülését.

Bobory Balázs

Könnyebb már úgy dolgozni ebben a hőségben, amikor a „C” jégpálya tetőszerkezetét ponyva borítja. Ez csütörtök reggel derült ki a látogató számára, amikor Székesfehérvár Megyei Jogú Város polgármestere, Cser-Palkovics András bejárást tartott a létesítményben. A meleg egészen elviselhető volt az árnyékban, dolgoztak is a szorgos kezek a palánkok, illetve a kék-fehér oldalfalak felszerelésén. Ott van már a két öltözővel, vizesblokkal felszerelt konténerépület is, amely Fekti István, az Akadémia igazgatója szerint túl szép, érdemes lenne megóvni ebben az állapotában.

 

– Nagy öröm, hogy már ilyen stádiumban tart az építkezés, és július végén megkezdődhet a jég készítése – mondta Cser-Palkovics András a pálya mellett. – Szerencsére úgy tűnik, minden határidőre elkészül, úgyhogy augusztusban kezdődhetnek a jeges edzések. A csarnok felépítése több, mint 408 millió forintos beruházás, ennek alapját a TAO-rendszer szolgáltatta, de körülbelül 120 millió forintnyi városi, önkormányzati önerőt is kellett biztosítani. Aki Fehérváron a sportot szereti, vagy legalábbis a történéseket nyomon követi, az tudja, hogy erre a beruházásra hatalmas szükség volt. A gyakorlócsarnok hasznos lesz a  korcsolyázást kedvelő nagyközönség számára, a jégkorong szerelmeseinek, az Akadémia fiataljainak, és az összes többi jeges sport képviselőinek, szakosztályainak, akik joggal várták, hogy legyen számukra megfelelő infrastruktúra és jégidő a városban. Látszik a munka vége, s bár 40 fok van, hamarosan mégis jég lesz, és megvalósul egy régi álom, két jégfelület áll majd rendelkezésre egymás mellett. Kuriózum lenne augusztusban tartani egy közönségkorit itt, ezzel avatni fel a pályát.

Ocskay Gábor, a Fehérvár Av19 szakosztály-igazgatója is elégedetten pillantott körbe az építési területen.

– Egyelőre minden a helyén van, nagyon kevés idő áll rendelkezésünkre a legizgalmasabb pillanatig, vagyis az augusztus 3-án sorra kerülő első edzésig. Szép és hasznos pálya lesz, sok lehetőséget nyit ki az Akadémia, vagy éppen a szabadidősport számára. Augusztustól kétszer 1800 négyzetméter jégfelület áll majd rendelkezésre.

A sportvezetőtől a csapatépítéssel kapcsolatban is érdeklődtünk, hiszen lassan kész a keret, de vannak még függő kérdések, mint például Sikorcin Ladislavé.

– Már csak egy-két kérdőjel van, és néhány aláírás hiányzik. Vannak még játékosok  a kalapban, akik érkezhetnek, de kilétük egyelőre nem publikus. Sikorcin Ladislavval kicsit nehezebben tartjuk a kapcsolatot, úgy gondolom, akkor egyezünk meg a csatárral, ha visszatér Fehérvárra. Elég sokat volt sérült  az elmúlt  szezonokban, és nem is volt annyira boldog attól az ajánlattól, amit kapott, de biztos vagyok benne, hogy itt fog játszani, igaz, nincs még aláírt szerződése. Lassan kész a csarnok, lassan kész a csapat, lassan elkezdődhetne a szezon is!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!