Fehérvár AV19

2016.02.02. 20:45

Lassan ködbe vész a remény - Sorozatban négy vereségnél tart a Fehérvár AV19

Innsbruck - Az utolsó szalmaszál. Ez a gondolat fészkelhette magát a Volán játékosainak fejébe az Innsbruck elleni keddi jégkorong EBEL mérkőzés előtt.

Szupkai Gábor

Február első hete a Fehérvár AV19 játékosai számára Innsbruckról szól. A válogatott szünet előtt a tiroli tartomány városának csapatával kétszer is megmérkőzik a Volán, ebből az egyiket kedden este le is tudták a fehérváriak. Mindenki tisztában volt vele, hogy a tét nem kicsi, mert ugyan jól kezdte a FAV19 középszakaszt, két győzelmet is begyűjtött a csapat, azóta viszont három vereség csúfítja a képet, és távolodni látszik a felsőházi rájátszás. Emiatt már nem nagyon van hibázási lehetőség, és az Innsbruck elleni mérkőzéseken fog eldőlni, hogy marad -e még némi esély csatlakozni a legjobbakhoz. A Volán keddi vendéglátója egy meccsel kevesebbet játszva és két bónuszponttal kevesebbről indulva mindössze egyetlen pontra volt. Ugyanezen az estén a tabella első két helyezettje , a Klagenfurt és a Villach egymással küzdött, tehát legalább valamelyikükhöz közelebb is lehetett kerülni egy győzelemmel.

Persze ez a feladat nem olyan könnyű, az idei szezonban Innsbruckban még csak büntetőkkel tudott nyerni a Fehérvár. Ami mégis az esélyeket növelte, az Nicholas Ross eltiltása, aki a hazaiak egyik legjobb védője. Hiányzója Hannu Järvenpäänak is volt, Varga Arnoldot kézsérülés, Orbán Attilát vállsérülés miatt kellett nélkülöznie.

Azonban örömmel vehettük tudomásul, hogy végre nem kellett a legutóbbi mérkőzéseken tapasztalt álmos kezdés miatt idegeskednünk. Többet lőtt kapura a FAV19, amiben Kevin Wehrs járt élen, a vezető gólt azonban nem ő, hanem Andrew Sarauer átadásából Kóger Dániel lőtte Andy Chiodo kapujába. A játékvezetők ugyan tanakodtak kicsit, de végül középre mutattak, vezetett a Volán. A harmad végéig ez már nem is változott, előnnyel mehettek pihenőre a Volánosok.

Andrew Sarauer (kékben) ezúttal nem tudott pontot szerezni, a Volán alulmaradt Innsbruckban

A középső játékrész ellenben már nem a fehérváriak szája íze szerint alakult, sajnos átvette az irányítást a hazai együttes, és megfordította az eredményt. A harmad tizenharmadik percében Christoph Hörtnagl egyenlített, majd Kóger Dániel kiállítását használta ki az Innsbruck, és Jeff Ulmer emberelőnyből szerzett vezetést a hazaiaknak. Ebben a húsz percben sajnos nem tudta hozni az első harmad eredményes játékát a FAV19, mindössze három alkalommal tudta munkára fogni a Volán az Innsbruck kapusát Chiodot. Abban azért reménykedhettünk, hogy Hannu Järvenpää kitalál valamit, elvégre az egy gólos hátrány nem tűnt leküzdhetetlen akadálynak a záró játékrész előtt.

Viszont villámgyorsan az Innsbrucknak sikerült újabb gólt lőnie, így rögtön reménytelenebb lett a Volán helyzete. Ezen nem is sikerült változtatni, és a vereség azt jelenti, hogy az Innsbruck megelőzte a tabellán a Volánt, a rájátszás szakadéknyi távolságra került.

Folytatás pénteken hazai jégen ugyanígy az Innsbruck ellen.

HC Innsbruck-Fehérvár AV19 3-1 (0-1, 2-0, 1-0)

Innsbruck, 1200 néző.

Vezette: Bernecker, Gamper (Nothegger, Plattner)

HC Innsbruck: Chiodo - Pedevilla (1), Liffiton, Bishop, Spurgeon, Lammers - Saringer, Schaus (1), Schennach (1), Valdix 1 (1), Ulmer 1 - Ebner, Vanballegooie, Schramm, Hahn, Mössmer - Hanschitz, Steinacher, Hörtnagl 1, Schuller (2). Vezetőedző: Pierre Beaulieu

Fehérvár AV19: Hetényi - Brocklehurst, Martinelli, Kóger 1, Sarauer (1), Banham (1) - Szaller, Szirányi, Kovács Cs., Bartalis, Sárpátki - Wehrs, Manavian, Nagy G., Francis, Bodo - Vincze, B. Orban, Benk, Sikorcin. Vezetőedző: Hannu Järvenpää.

Kiállítások: 6 illetve 22 perc

 



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!