Fehérvár AV19

2015.10.26. 20:58

Lenullázta a Fradit a Fehérvár AV 19

Székesfehérvár -A MOL Liga 17. fordulójában a Fehérvár AV 19 együttese nagyon elverte a Ferencvárost.

Káldor András

A két csapatamúlt héten, Pesterzsébeten találkozott egymással, itt tudott nyerni a Volán (5-3).

– Nagy kihívás lesz a mérkőzés. A csütörtöki találkozó bizonyos részein jól játszottunk, de nem tudtuk ugyanazt a játékot mutatni hatvan percen keresztül – mondta Tyler Dietrich a fehérváriak vezetőedzője. Kollégája Greg Lindqvist óvatosan, ugyanakkor határozottan nyilatkozott.

– A Fehérvárral ellen mindig nehéz, nagyon szakképzett csapat, megfelelő gyorsasággal és fiatal, győzelemre éhes játékosokkal. Remélem, készek vagyunk megfizetni a múltkori gólokért! Mindenesetre 17 másodperc elteltével előnybe került a vendégcsapat, de sokra nem mentek vele, mert jól ezt kivédekezteahazai gárda. Majd a 6. percben Vokla Roland megcsörgette a kapuvasat, amúgy azonban kiegyenlített meccset láthattak a kilátogatók. Ezután felpörgette a játékot a kék-fehér együttes, sokkal többet volt náluk a korong, és ennek meg is lett az eredménye. A 9. percben a pontvadászat kanadai táblázatának élén 32 ponttal álló Orban Brance javított statisztikáján, balról, rendkívül éles, szinte lehetetlen szögből lőtt kapura, a pakk Budai Krisztián hóna alatt jutott a jobb sarokba. 1-0.

A gól után is lendületben maradtak Dietrich tanítványai, és bizony Budainak kapkodnia kellett magát, mert rendre megsorozták őt a Volán támadói. Jól kezdték a középső harmadot a fehérváriak, előnybe kerültek a 22. percben, amelyet egy formás akció végén ki is használtak. Preston Shupe fektette el a védőket, majd baloldali centerezését Christopher Bodo vágta be két lépésről. 2-0. Nem kellett sokat várni a harmadik légiós-gólra, Mitchell Holmbergnek ajándékoztak egy korongot a 27. percben, a Fradi védők, a kanadai köszönte szépen, és egy az egyben ki is használta a lehetőséget. 3-0. Nem nagyon tudott mit kezdeni a Fradi a koronggal ebben a periódusban, míg a Volán nagyon masszívan, helyenként látványosan játszott. Jellemző, hogy tizenhárom percnek kellett eltelnie ahhoz, hogy a vendégek először lőjenek kapura. A 34. percben másfél percre kettős előnybe került a Volán, amelyet szépen kijátszottak, és góllal fejezték be Orban révén. 4-0. Aztán Kovács Viktor László talált be kis híján emberhátrányból, de a már-már alvásra szenderülő Alex Scola a helyén volt. A záró játékrész elején úgy tűnt összekapta magát az FTC, de ez tiszavirág életűnek bizonyult, mivel a percben hiába védett nagyot lövése után Budai ,a kipattanót Bodo már nem hagyta ki. 5-0. És jött a slusszpoén, a befejezés előtt ötven másodperccel megszületett Orban triplája. 6-0. A Volán ekkora különbségű győzelme teljesen megérdemelt. - Jól használtuk ki az emberelőnyöket, ez döntött - mondta elégedetten Dietrich.

Fehérvár AV 19-Ferencváros TC 6-0 (1-0, 3-0, 2-0)

Székesfehérvár, 457 néző Vezette: Vajú, Gangel, Muzsik, Váczi

Fehérvár AV 19: SCOLA – Hegyi Á.Z., Reiter A. (1), ORBAN B. 3, BODO 2 (1), HOLMBERG 1 (3) – Vokla, Szaller, Reisz, Shupe (1), Tóth G. – Arany M., Szabó D., Szita, Kocsis F., SZABÓ K. – Pados, Lengyel, Hamvai, Mazzag, Reiter R. Vezetőedző: Tyler Dietrich

FTC: Budai K. – Hietamäki, Rafaj, Kiss G., Dubek – Valecko, Suoraniemi, Tendler, Jensen, – Kovács V., Lévai, Horváth D., Papp Cs., Manninen – Üveges, Pál Zs., Fliszár, Mach.

Vezetőedző: Greg Lindqvist Kiállítás: 10 perc illetve 20 perc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!