Fehérvár AV19

2015.05.20. 15:17

Magosi Bálint távozik, Franciaországban folytatja pályafutását!

A válogatott támadó négy Székesfehérváron töltött szezon után a váltás mellett döntött és a francia Brianconba igazolt.

Csik Tamás

Magó 2011-ben igazolt Székesfehérvárra a Dunaújvárosi Acélbikák együttesétől és hamar a szurkolók kedvencévé vált megalkuvást nem tűrő, kőkemény játéka miatt. Összesen négy szezont játszott a Volánban, melyek alatt 214 EBEL-meccsen 21 gólt és 43 gólpasszt jegyzett és kiváló védőmunkájával elévülhetetlen érdemeket szerzett csapatunk sikereiben – ittléte alatt négy esztendő alatt háromszor is a rájátszásba jutott a Fehérvár AV19.

A közös történet most véget ért, a támadó a francia első osztályban folytatja pályafutását.

Hogyan kerültél képbe a Briancon csapatánál?

A korábban évekig a francia csapatban játszó, őket jelenleg menedzserként segítő Szélig Viktor keresett meg, aki elmondta, hogy tetszik nekik a játékom, több ember is jó dolgokat mondott rólam, szóval innen indult az egész. A többi már könnyen ment.

Lehet-e tudni, hogy milyen pozícióban számítanak rád és mik a célkitűzések az új csapatodnál?

Természetesen az összes kiírást szeretnénk megnyerni, beleértve a bajnokságot, a kupát és a ligakupát is. Jelen állás szerint második soros szélső leszek és a saját stílusomban kell majd hokiznom. Azaz minél több energiát kell vinnem a játékba és meg kell mutatnom a többieknek azt az ütközős stílust, ami a sajátom.

Családos emberként, ifjú apaként mennyire volt nehéz meghozni ezt a döntést, hiszen ez az első alkalom, hogy légiósnak állsz?

A feleségemmel sokat beszélgettünk erről és ő teljes mértékben rám bízta a döntést. Én pedig úgy éreztem, hogy abban a korban vagyok, amikor már nem engedhetem meg magamnak, hogy visszautasítsak egy ilyen lehetőséget. Nagy kihívás előtt állok, sokak tanácsát kikértem és mindenki pártolta ezt a lépést.

Magosi Bálint Facebook oldalán a fehérvári szurkolóktól is elköszönt. További pályafutásához sok sikert kívánunk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!