Fehérvár AV19

2015.10.09. 19:54

EBEL: még mindig gödörben a Fehérvár AV19

Innsbruck - Az EBEL kilencedik fordulójában a HC Innsbruck vendégeként szenvedett vereséget a Fehérvár AV19.

Ferencz Balázs

HC Innsbruck - Fehérvár AV19  2-1 (0-0, 1-0, 1-1)

Innsbruck, 1200 néző.

Vezette: Trilar, Zrnic (Hribar, Verworner)

Innsbruck: Chiodo Liffiton (1), Vanballegooie, Schennach, Hahn, Ulmer (1) Ebner, Schaus, Lammers, Spurgeon, Mössmer Ross 2, Saringer, Schuller, Valdix, Hörtnagl Schramm, Hanschitz, Steinacher, Frischmann. Vezetőedző: Christer Olsson.

FAV19: Rajna Szirányi, Wehrs, Kóger, Benk, Vincze Varga, Martinelli, Connolly (1), Francis 1, Sárpátki (1) Orbán, Szaller, Kovács Cs., Sikorcin, Nagy G. Sille, Becze. Vezetőedző: Rob Pallin.

Innsbruckban sem találták kiutat Kovács Csabáék
Fotó: Molnár Artúr

Mint egy falat kenyér, úgy hiányzott már a győzelem a Fehérvár AV19 jégkorong csapatának az EBEL-ben, hiszen az utóbbi öt mérkőzésén nem érezhették a diadal ízét Rob Pallin fiai. Innsbruckban sem számíthatott könnyű derbire a Volán, no nem azért mert az innsbrucki Cápák olyan fenemód harapósak lennének, hanem mert a kék-fehérek hetek óta vezéregyéniségei nélkül kénytelen küzdeni, ráadásul legutóbb a Linz ellen még a játékvezetők szíve sem esett meg a fehérváriakon. Érdekes, hiába tett hivatalos észrevételt a Fehérvár AV19 az EBEL-nél a játékvezetői ténykedés miatt, Innsbruckban is az a Milan Zrnic fújhatott, akit legszívesebben a jégbe döngölnének a fehérvári szurkolók. A Cápák fölényben hokiztak az első harmadban, azonban Rajna remekül védett. Az osztrák támadásokat egészen a meccs derekáig állták a vendégek. Kógert állította meg sérülést okozva Liffiton, a letámogatott dühös magyar csatár pedig Zrnic bíróhoz vágta kesztyűjét. Az emberhátrányt kihúzta a Volán, de a sorokat nem tudta rendezni, s a 31. percben Ross pókhálózta ki a felső sarkot, 1-0.

Az utolsó játékrészben a fehérváriak aktívabbá váltak, és a 43. percben Sárpátki harcolt meg egy korongért, amiből Connolly és Francis indultak meg, utóbbi egalizált, 1-1.

Azonban nem sikerült új erőre kapni az egyenlítő találattól, az 53. percben a meccs hőse, Nicholas Ross talált be, 2-1.

Az utolsó percben kapusát is lehozta a Volán, de nem talált be, így sorozatban hatodik mérkőzésén maradt alul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!