Fehérvár AV19

2016.02.25. 21:05

Most sem sikerült a bravúr - Csak a ráadásban dőlt el a második mérkőzés a MAC javára

Nincs idő keseregni a Mol Liga elődöntő első mérkőzésén elszenvedett vereségért, rögtön itt a javítási lehetőség.

Szupkai Gábor

A korán érkezők a hétvégi szinkronkorcsolya versenyre készülő egyik lánycsapat edzésébe is betekintést nyerhettek. Viszont ma este is inkább a kicsit szögletesebb mozgású és erősebb felépítésű férfiak bemutatója miatt látogattak ki a lelátón ülők.

A tegnapi naphoz képest apró változás történt mindkét csapat keretében. A hazaiaknál Jeffrey Hayes kapott egy mérkőzésre szóló eltiltást az első mérkőzésen Reisz Áron ellen elkövetett szabálytalanságáért. A fehérváriaknál pedig Szabó Krisztián helyett Pillók Martin lépett jégre. Ami ellenben sokkal lényegesebb, hogy Janis Kalnins helyet cserélt Rajna Miklóssal, így csütörtök este a 2015-ös év jégkorongozója próbálta útját állni a MAC támadók próbálkozásainak.

Az első húsz percben ez maradéktalanul sikerült is, a népes fehérvári szurkolótábor előtt minden lövésnek útját állta. Bár ha őszinték vagyunk, a MAC félelmetes első sora Jeffrey Hayes hiányában már nem volt olyan harapós. Sajnos a Fehérvár AV19 támadói sem találták az utat Bálizs Bence kapujába. Úgy tűnt a tegnapi gólgazdag mérkőzés után ma be kell érnünk kevés találattal. Bár a tegnapi elődöntőn is a második játékrész volt ami bővelkedett a gólokban és az még előttünk állt, de húsz perc után 0-0 állt a Tüskecsarnok eredményjelzőjén.

A pihenő után úgy festett Majoross Gergely adott jobb tanácsokat játékosainak. Több lehetőség adódott a fővárosiak előtt, Rajna Miklós figyelme nem lankadhatott, viszont a harmad tizenötödik percében Nagy Krisztián még így is gólt érően célzott. 1-0. Postafordultával jött a fehérvári válasz, Becze Tihamér is halálpontosan célzott Brance Orban pazar passza után, másfél perc alatt egyenlített a vendégcsapat. 1-1. Ettől a gyors gólváltástól felébredtek a csapatok, kimondottan élvezetessé téve a hátralévő perceket. Negyven perc után azonban nem dőlt el semmi.

A záróharmad hetedik percében gyors egymásutánban kétszer is a szívükhöz kaptak a vendégszurkolók,  de a gólt kísérő dudaszó nem szólt. így az utolsó tíz percnek 1-1-es állással láttak neki az együttesek. Elképesztő helyzeteket alakítottak ki a játékosok, és lélegzetelállító védéseket produkáltak a kapusok,  Rajna mutatott be emberfeletti hárítást tizenkilenc másodperccel a dudaszó előtt, ezzel döntetlennel zárult a rendes játékidő, jöhetett a hosszabbítás.

Négy-négy mezőnyjátékos a jégen, húsz perc, addig tart a játék míg valaki gólt nem lő. Extra terhelés a kapusoknak és a játékosoknak egyaránt. Kettő perc volt hátra mikor McDonald ügyesen tartotta a korongot a Volán kapujánál, Stipsicz Bencéhez passzolt, a fiatal válogatott játékos pedig a bal felsőbe lőtte a korongot. 2-1.  nyert a MAC és ezzel 2-0-ra vezet a négy gőzelemig tartó elődöntőben.

Az elődöntő harmadik mérkőzése vasárnap 17.30-kor lesz az ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban.

MAC Budapest–Fehérvár AV19 hosszabbítás után 2-1 (0-0, 1-1, 0-0, 1-0)

Tüskecsarnok, 800 néző, Vezette: Haszonits, Németh (Juhász, Pálkövi)

MAC Budapest: Bálizs – Olson, Tokaji, Klempa, McDonald (1), Saarenpaa (1) – Quinn, Stipsicz 1, Nagy K. 1, Németh A., Terbócs (1) – Pozsgai, Mestyán (1), Roczanov, Tóth R., Szappanos – Nagy P., Silló, Schmál, Egyed. Vezetőedző: Majoross Gergely

Fehérvár AV19: Rajna – Krogh, Reiter A., Bartalis, Holmberg, Orban (1) – Varga A., Szaller, Becze 1, Shupe, Grieve – Szabó D., Vokla, Reisz, Sárpátki, Vincze P. – Reiter R., Láday, Kocsis, Tóth G., Pillók Vezetőedző: Tyler Dietrich

Kiállítások: 2 perc , illetve 4 perc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!