Fehérvár AV19

2015.06.01. 08:57

Muszáj beszélgetniük - Ocskay Gábor vacsorára hívta a magyar hokiklubok vezetőit

Beszélni kell a problémákról, ezt Ocskay Gábor, a Fehérvár AV19 szakosztály-igazgatója is tudja. Éppen ezért kerül sor hétfőn este egy vacsorára, ahol nyolc magyar csapat képviselője ül egy asztalhoz.

Bobory Balázs

- Nem akartam publicitást ennek a hétfői találkozónak, de úgy látszik, nem sikerült titokban tartani a közös vacsorát - kezdte Ocskay Gábor.

Na igen, jelen helyzetben csak a káosz és zűrzavar látható a magyar jégkorongsportban, furcsa ezt leírni bő egy hónappal azután, hogy a magyar válogatott  feljutott az A-csoportba. A Magyar Jégkorong-szövetség elnöke, Németh Miklós lemondott, majd ugyanezt tette a Mol Liga vezetése is, miután az MJSZ elnöksége megszavazta, hogy a MAC Budapest és a Fehérvár AV19 elindulhasson a Mol Liga következő kiírásában.

(Fotó: Molnár Artúr)

- Hogy készültem-e megoldási javaslattal? Nem. - jelentette ki Ocskay Gábor.  - Egyszerűen csak annyit szeretnék, hogy beszéljünk a problémákról, annyi érdekellentét uralkodik, amely rossz irányba viheti a sportág jövőjét. Jelen állapotában nem fest jól a magyar jégkorong, nincs elnöke a szövetségnek, a klubok közös felelőssége, hogy olyan elnökjelöltet találjon, aki Németh Miklós méltó utódja lehet, és hiteles szakmai, és gazdasági programmal áll elő. Minden meghívottnak személyesen telefonáltam, senki nem mondta azt, hogy nem jön el a találkozóra. Remélem eredményes megbeszélésünk lesz.

Hétfő este a Fehérvár AV19-en kívül a DAB, az UTE, az FTC, a Miskolc, a Debrecen, a MAC és a Vasas képviselő lesznek jelen a vacsorán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!