Fehérvár AV19

2015.06.13. 05:35

Nagy Gergő két, sikeres évet töltött a tengerentúli ligákban

Négy idényt töltött a Volánnál, majd 2012. januárjában, távozott Miskolcra.. Ismét válogatott lett, az utóbbi két idényt az Egyesült Államokban töltötte.

Horog László

– Jó szezon van mögöttem, szerepeltem az AHL-­ben és az ECHL-­ban, azaz a második és a harmadik ligában. Utóbbi pontvadászaton 61 találkozón 59 pontot termeltem, tehát nem kell szégyenkeznem – mondja Nagy Gergő, aki az utóbbi szezont a Chicago Wolves és a Kalamazoo Wings gárdájánál töltötte.

–    Miskolcról Érsekújvárra igazoltam, egy hónapot tréningeztem, amikor a csapat egyik amerikai próbajátékosa mondta, szerinte megállnám a helyem az ő hazájában is. Mondtam, nincs ügynököm, aki intézné az ügyeimet, jelezte, nem gond, szerez, ami pár nap alatt össze is jött. A CHL­-ben, tehát a negyedik vonalban érdekelt Quad Cityhez kerültem, Chicagótól két és fél órás autóútra. Szép volt a csarnokunk, 10 ezer férőhellyel, a komolyabb meccseken teltházzal. Jól éreztem magam, azonban februárban hívott az AHL-­es Chicago Wolves, a St. Louis Blues farmcsapata. Egy meccs után aláírattak velem egy szerződést a következő évre, a tavalyi szezont tehát már náluk kezdtem. Tavaly tavasszal a végjátékra visszatértem a Quad Cityhez, hetedik derbin estünk ki az elődöntőben. Tavaly nyáron pedig megkezdtem a felkészülést Chicagóban. Hat meccset játszottam, szeptembertől november végéig, majd kölcsönadtak az ECHL­-es Kalamazoo Wings gárdájába, a szezon további részét ott töltöttem. Az AHL-­ben nem egyszerű boldogulni, egy­-egy csapatban 16 csatár van, általában 12­13­an NHL-­szerződéssel rendelkeznek, nekik pedig játszaniuk kell.

– A hírek szerint remekelt a Kalamazoo csapatában. – Valóban jól ment, majdnem megcsináltam a meccs per pont átlagot, 61 derbin 59 pontot gyűjtöttem. A gárda második legeredményesebbje lettem, egy ponttal maradtam el az elsőtől, aki 15 meccsel többet játszott nálam, ugyanis az idény elejét én Chicagóban töltöttem. A Kalamazoo nem szerepelt rosszul, bejutottunk a rájátszásba, az első körben azonban elbuktunk, a Fort Wayne 4­1­gyel elsöpört bennünket. A tavalyi, szöuli és az idei, krakkói vb­-t a rájátszás miatt kihagytam

.

– Ön elmondhatja magáról, amit kevesen, A­-csoportos világbajnokságon szerepelt, 2009-­ben, Svájcban. Alighanem karrierjének legnagyobb pillanatai voltak.

– Nem hiszem. Valóban komoly élmény volt, de én abba csak belecsöppentem, nem sokat tettem hozzá. Csak a kieséses szakaszban játszottam, az osztrákok, a dánok és a németek ellen, utóbbiak ellen kaptam tíz percet, korábban jóval kevesebbet, de annak a derbinek már nem volt tétje, előzőleg biztossá vált, hogy kiesünk. Később, 2010-­ben, Ljubljanában, szintén fehérváriként végigjátszottam a vb-­t, harmadik sorosként. Három évvel később, Budapesten, a Divizió1­es vb-­n is szerephez jutottam, a 4. sorban, emberelőnyben pedig a másodikban, tehát volt alkalmam bizonyítani. Immár miskolciként, jó döntést hoztam, amikor 2012-­ben váltottam, a Jegesmedvéknél kulcsember lettem, fejlődött a játékom, még akkor is, ha nem az EBEL-ben, hanem a MOL Ligában léptem jégre.

– A zuhanyhíradó szerint nem kizárt, hogy visszatér a Fehérvárhoz.

– Beszéltem Ocskay Gáborral, lehet, hogy folytatjuk a megbeszéléseket. Több lehetőségem van, visszatérhetek a tengerentúlra, valamint van két, európai ajánlatom is. Vonz az AHL, érzek magamban erőt, hogy ismét ott folytassam. Sokat fejlődtem az utóbbi két évben, komolyabb hokis és ember lettem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!