Nem tett le a playoff-ról a Fehérvár AV19 jégkorong csapata

2016. február 04., 16:00 szerző: Ferencz Balázs fotós: Molnár Artúr
komment
Székesfehérvár - A Fehérvár AV19 jégkorong csapata pénteken 19.15 órakor az Innsbruck együttesét fogadja.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Innsbruck után Innsbruck. Kellemetlen volt ez a keddi tiroli fiaskó, mert nem csak hogy újabb hátrányba került a Fehérvár AV19 az EBEL alsóházának két menőjétől a Villachtól és a Klagenfurttól, de a mindössze 2 bónuszponttal induló Innsbruck is megelőzte a kék-fehéreket a középszakasz tabelláján.

Hannu Järvenpää nagy lendülettel kezdett dolgozni a rájátszásért vívott középszakasz-sorozat előtt, de a jó kezdés után megállt a tudomny. Két nyert meccs után sorozatban négyet vesztett a csapat, s már nagyon messze került az álomtól, az EBEL rájátszásától.

Sárpátki Tamás (kékben) is nagy csatára készül a Cápák ellen

- Természetesen tovább reménykedünk a rájátszásban, a hosszú távú célunk ennek elérése, rövidtávon pedig a pénteki győzelem a cél - jelentette ki a fehérváriak finn vezetőedzője, Hannu Järvenpää. - Több problémával is küzdöttünk: a gólszerzés egyértelműen nem ment, valamint egyszerűsítenünk kell a védelmünkön is. Sokan azt mondják, lövésből lesz a gól és minél többet kapura kell lőni. Ez így is van, azonban nem mindegy, hogyan - fontos az, hogy például a kapu előtt hogyan takarunk a kapus előtt. El kell kerülnünk a felesleges kiállításokat. A játékosoknak vissza kell fogniuk magukat. Tudom, felfokozott idegállapotban vannak, de meg kell tanulniuk kezelni a helyzetet - világított rá a problémákra a hét eleji innsbrucki túra után a tréner.

Máris lehet javítani és tegyük hozzá, nincs is más választásuk a fehérváriaknak, mint a győzelemért kepeszteni. Az Innsbruck is verhető ellenfél, s attól sem kell tartani, hogy túlságosan begőzölnének a liga büntetése miatt: a Fehérvár ellen megnyújtott bemelegítés miatt 250 Eurós büntetést kaptak a Cápák.

Ferencz Balázs

2016. február 04., 16:00 szerző: Ferencz Balázs fotós: Molnár Artúr

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...