Fehérvár AV19

2015.08.24. 18:35

Nívós ellenfelek jönnek az Ocskay Emléktornára

Vágjuk a centiket a jégkorong-bajnokságok kezdetéig, a Fehérvár AV19 EBEL- és Mol Ligában szereplő együttese játssza a felkészülési mérkőzéseket. A főpróba ismét az Ifjabb Ocskay Gábor Emléktorna lesz.

Bobory Balázs

A hetedik alkalommal megrendezésre kerülő hagyományos viadalra a szervezők igyekeztek ismét nívós mezőnyt összeállítani, és a program ismeretében kijelenthető, hogy ez sikerült is nekik.

A szeptember 5-én és 6-án sorra kerülő tornán természetesen itt lesz a címvédő Olimpija Ljubljana. A szlovénokon kívül a másik EBEL-rivális, a Moser Medical Graz 99ers is tiszteletét teszi Székesfehérváron. Először fogadta el a meghívást szlovák együttes, mégpedig Sille Tamás korábbi együttese, az extraligás HK 36 HANT Skalica érkezik.

Mitch Holmberg érkezik
Fotó: www.inlander.com

A torna első napján, szombaton, 18 órakor avatják a jégcsarnok előtt Ifjabb Ocskay Gábor szobrát, amelyet Nagy Benedek készített.

A Volán a hagyományoknak megfelelően csak erre a viadalra készített mezekben játszik majd, amelyekre a nagyközönség ismét licitálhat, az internetes árverés hamarosan kezdődik, és a szokások szerint torna első napjának végéig tart.

A 7. Ifj. Ocskay Gábor Emléktorna programja:

Szeptember 5. 15:30 HK 36 HANT Skalica -Moser Medical Graz 99ers

Szeptember 5. 19 óra: Fehérvár AV19 -HDD Telemach Olimpija

Szeptember 6. 15 óra: az előző nap vesztesei.

Szeptember 6. 18 óra: az előző nap győztesei.

Az Ifjabb Ocskay Gábor Emléktornán a szurkolók az EBEL-keretet láthatják, de az már most világos, hogy érdemes lesz a Mol Ligában szereplő együttes sorsát is fokozottan figyelni.

A sorozat újoncához hétfőn egy 22 éves kanadai szélső érkezett Mitch Holmberg személyében.

A 178 centiméter magas, 80 kilogramm súlyú támadó nem kutyaütő, sőt, a WHL juniorligában, a Spokane Chiefs együttesében öt szezon alatt összesen 355 mérkőzésen lépett jégre, melyeken 325 pontot szorgoskodott össze (167 gól, 158 gólpassz). Utolsó évében a WHL legjobb góllövője lett és a Chiefs egyik csapatkapitányának is megválasztották. 2014-ben a WHL-ben ő szerezte a legtöbb pontot, így a Bobby Clark Trophyt is elnyerte.

Nem is volt megállás, fiatal kora ellenére már rendelkezik egy AHL-es mérkőzéssel (ez a liga az NHL előszobája). A mögöttünk álló idényt az ECHL-es Bakersfield Condors, valamint az Elmira Jackalsben töltötte, 43 összecsapáson összesen 15 pontig jutott. Európai karrierjét Fehérváron kezdi.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!