Fehérvár AV19

2014.11.24. 19:40

Portyáznak az ördögök

Székesfehérvár - Az Erste Bank Eishockey Liga 21. fordulójában Linzben korcsolyázik jégre a Fehérvár AV19 jégkorong csapata.

Ferencz Balázs

Három mérkőzés kellett a Fehérvár AV19 együttesének, hogy visszataláljon arra az útra, mely az EBEL rájátszásába vezethet. A fehérvári hokisok idegenben karcolhattak újabb győzelmet a csúszós folyosó újabb méterébe, a Znojmótól elszenvedett szoros vereség után a Dornbirn EC otthonában, hosszabbításban sikerült kiharcolni a két pontot. A mindent eldöntő találatot Bartalis István jegyezte, a fehérvári csapathoz a nyáron visszatérő csatár másfél hónapos kihagyás után előbb jó játékkal tért vissza a csehek ellen, majd Ausztriában meglőtte első EBEL-gólját is. A csuklótörésnek úgy tűnik már nyoma sincs.

- Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, a nyitó harmad első felében lendületesen játszottunk, de utána engedtük a dornbirniaknak, hogy a saját játékukat játsszák - értékelte a vasárnapi találkozót Bartalis István a klub hivatalos honlapján. - A középső etapban kevés helyzetünk volt, de szerencsére a harmadik harmadban bár sok kiállításunk volt sikerült többször is lekontrázunk őket és gólokra váltani a helyzeteinket. Majd jöhetett a hosszabbítás, amit öt a háromban kezdtünk és kihasználtuk a kettős előnyt.

A csapat nem utazott haza Ausztriából, az Ördögök Linz felé vették az irányt, hiszen kedden 19.15-kor már a Black Wings jegén kell harcba szállni az újabb pontokért. A két együttes legutóbbi, egymás elleni összecsapáson a kék-fehérek hazai pályán elpáholták az osztrákokat, így a linzi gárdát a visszavágás vágya is fűtheti.

Bartalis István Dornbirnban megszerezte első EBEL-gólját, Linzben is jó játékot remél
Fotó: Molnár Artúr

Fontos volt, hogy túléltük a Bécs ellen a hosszabbítást, és büntetőkkel nyerni tudtunk. Ez egy fordulópont a csapat életünkben, és lendületet vehetünk - fogalmazott Rob Daum, az EHC Liwest Black Wings Linz vezetőedzője. Azonban a Fehérvár is egy jó csapat, négy kiegyensúlyozott, hasonlóan erős sorral, így mindig jók lehetnek egy gólra. Muszáj lesz jól játszanunk a magyarok ellen, minimálisra redukálva a gólhelyzeteiket. Itthon szeretnénk tartani a két pontot - jelentette ki a Linz trénere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!