Fehérvár AV19

2016.06.13. 12:52

Sofron István újra a Fehérvár AV19-ben

Székesfehérvár – Németországi és ausztriai légiósélet után visszatér nevelőegyesületébe az Elit vb-n szereplő magyar jégkorong válogatott három legjobbjának egyike, Sofron István.

Ferencz Balázs

Sofron István 1991 óta volt a székesfehérvári egyesület játékosa, ahol 2006-ban ifiként mutatkozott be a felnőttek között. A következő évben már az EBEL-csapatban bizonyíthatott. A 2012/2013-as szezonban 56 mérkőzésen szerzett 34 góljával az osztrák jégkorongliga alap- és középszakaszának gólkirálya lett. A támadó idén kezdi meg tizedik felnőtt válogatott szezonját, a nemzeti együttes tagjaként Szentpéterváron az elit világbajnokság három legjobb magyar játékosának egyike volt. Sofi három évvel ezelőtt igazolt a DEL-ben szereplő Krefeld Pinguine csapatába, ahonnan 2016 januárjában került az EBEL-résztvevő Klagenfurt együtteséhez. A támadó 1+1 éves megállapodást kötött a Fehérvár AV19 csapatával.

Ocskay Gábor, a fehérváriak szakosztály-igazgatója a elmondta: „A menedzsment nagyon sokat dolgozott ezen az ügyön és a nevükben is mondhatom, nagyon örülünk annak, hogy egy saját nevelésű válogatott alapember hazatér. Reméljük, hogy ezzel sokat segítünk az új vezetőedzőnek a keret erősítésében. Az elmúlt évi csorbát mind a vezetésnek, mind pedig az új csapatnak meg kell próbálni kiköszörülni.” – mondta. – Mindenképpen haza szerettem volna térni. Sok oka van ennek, de az egyik fő ok az, hogy itt nőttem fel, sokat kaptam a várostól és a csapattól és itt lettem az a játékos, aki vagyok. Emellett a családom is itt él. Szeretném, ha a fehérvári hoki minél magasabb szintre tudna lépni – kommentálta döntését Sofron István.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!