Fehérvár AV19

2015.10.12. 19:14

A Fehérvár AV19 csapata a Klagenfurtot fogadja

Az EBEL 11. fordulója hozza az idei első keddi játéknapot, melyen a Fehérvár AV19 jégkorong csapata újabb győzelmet aratna.

Ferencz Balázs

Eddig sem volt éppen gyaloggalopp az Erste Bank Eishockey Liga, azaz az osztrák jégkorong bajnokság programja, mostantól azonban a péntek-szombat ritmusban jeget karcoló együttesek keddenként is csatába indulnak. A Fehérvár AV19 a rengeteg hiányzó játékosa ellenére bizakodóan várja a ma esti megmérettetést, hiszen az Olimpija Ljubljana otthonában kiharcolt egygólos siker jó alapot adhat a Klagenfurt elleni összecsapásra.

Nagyon fontos volt Ljubljanában, hogy Andrew Sarauer ott volt a keretben, a jelenléte mindenkit jobbá tett. Andrew vezetői képességei már az első pillanattól jól látszottak, és bár gólt nem szerzett, és nagyon sok lehetősége volt a gólszerzésre, a jelenléte ennél is többet jelentett. vélekedett Rob Pallin, a fehérváriak vezetőedzője a Hala Tivoliban 1-0-ra megnyert meccs után. Rajna Miklós teljesítményét is ki kell emelnem, a védései hozzájárultak ahhoz, hogy nagy győzelmet arassunk a Ljubljana ellen. A szezonban ezidáig 8 mérkőzésen döntött egy gól, ebből 4 győzelmet és 4 vereséget szereztünk. fogalmazott a tréner. A ma esti ellenféllel szemben is csak egy üreskapus gól növelte kettőre a két csapat közötti különbséget a Klagenfurt javára. Vagyis itt az ideje a visszavágásnak.

Nincs könnyű helyzetben a fehérvári hadvezér, Rob Pallin (közép, fent) csonka csapattal harcol Fotó: Molnár Artúr

A következő mérkőzéseken pontokat kell szereznünk, és több gólt kell lőnünk. Hamarosan újabb visszatérőink lesznek, Sarauer visszatért, de Kógert elvesztettük. Ha teljes kerettel állunk ki, nem lesz probléma a góllövéssel sem. A játékosaim kitették a lelküket az Olimpija ellen is, ezért nagyon büszke vagyok rájuk. Arra is büszke vagyok, hogy ezzel a hiányos kerettel is ilyen szoros mérkőzéseket tudtunk játszani.

Az amerikai vezetőedző azt is kiemelte, hogy van honnan meríteni, hiszen a fiatalok is nagy kedvvel vetik bele magukat az EBEL küzdelmeibe, s egyre több jégidőt is kapnak a mérkőzéseken. Kocsis, Sille, Szabó Krisztián lelkes játékára is nagy szükség lesz a 19.15 órakor kezdődő összecsapáson, hiszen a jelenleg 10. fehérváriak az előrelépésre készülnek. Ehhez pedig meg kell verni a tabella 4. helyén álló KAC-ot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!