Fehérvár AV19

2014.12.18. 20:40

A Fehérvár AV19 feltartóztatta a Villach SV csapatát

Az Erste Bank Eishockey Liga 28. fordulójában meggyőző játékkal tartotta itthon a pontokat a Fehérvár AV19 jégkorong csapata.

Ferencz Balázs

Az év végéhez közeledve az EBEL programja még az eddiginél is pergőbb ritmusban szállítja a derbiket, s az évzáró hétmeccses sorozat első állomásaként már-már hagyományosan kiegyenlített küzdelmet eredményező csatán léptek fel a Fehérvár AV19 legényei. A Villach SV ellen egy egygólos vereség, és egy ugyancsak minimális különbségű diadal a Volán idei mérlege, és a tabellán is csupán négy pont a fehérvári kék-fehérek előnye a karinthiaiakkal szemben.

Az év jégkorongozójának megválasztott Hetényi Zoltán köszöntése után elszántan kezdtek a vendégek, a 2. percben Lammers tesztelte Engstrandot, majd nem sokkal később Sikorcin húzott el a jobb oldalon, középre csúsztatott, a lendületből érkező Benk piszkálta kapura a korongot, Lamoreux azonban lábbal védett a bal sarok elől. Felváltva engedtek a pillanatnyi nyomásnak a csapatok, előbb Engstrandnak kellett többször megízlelnie a pakkot, majd Lamoreux pattoghatott néhányszor ketrece előtt. A csellómesterek kűrjében Kovács Csaba káprázatos csellel ért a kapu elé, de a passzára nem érkezett senki, majd Marino táncoltatta meg a kapu mögött osztrák őrzőit, de az akció elhalt a szépségben. Nem úgy a Villach egyik lendületből vezetett támadásánál a 15. percben, amikor kissé lekéstek a fehérvári védők az oldalváltásról, és Brunner zavartalanul lőhetett a Volán ketrecébe, 0-1.

Egy perccel később a hazaiak előtt adódott nagy lehetőség, Kovács lépett ki, de ziccerét Lamoreux védte. Rob Pallin, a fehérváriak mestere már előzetesen jelezte, hogy a speciális egységek játéka sorsdöntő lehet, és lám, az első hazai emberelőnyt gólra is váltották a tizenkilencesek. Marino passzolt Bartalis Istvánhoz, aki az átvétel után két méterről, félfordulatból pattintotta a pakkot az osztrák puttonyba, 1-1.

A középső periódus első felében nem győzött cikázni a fehérvári korcsolyapengéken a csarnok reflektorainak fénye, akkora elánnal vezette támadásait a Volán.

Előnyt akartak csiholni a lelkes offenzívából, de több próbálkozó mellett Marino és Kóger korongját is elcsípte Lamoreux, a liga legjobb formában védő kapusa.

Tíz perc elteltével kiszabadult a szorításból a Villach, azonban ekkor jött az újabb fehérvári csapás. Kiállítások miatt négy a négyben játszottak a felek, és a 32. percben egy tetszetős korongjáratás végén Kevin Wehrs helyezett a VSV hálójába, 2-1. A 36. percben könnyűsíppal befújt büntetővel kapott esélyt a vendég az egyenlítésre, de Petrik rávezetésénél résen volt Engstrand, a svéd, s védte a lövést. Az egészen elképesztő, 18-4-es kapuralövési arány a második játékrészben nem gyümölcsözött újabb hazai találatot, így úgy indultak a csapatok az utolsó felvonásra, hogy teljesen nyílt a meccs. A kiegyenlített mezőnyjátékot megunva aztán az 52. percben Andrew Sarauer lódult meg és tette fel a korongot a keresztvas alá, 3-1. A koronát a 4-1-es végeredményt beállító Marino helyezte fel a Volán produkciójára. Rengeteget korcsolyázva, remek játékot hintve nyertek az Ördögök, és meccselőnnyel ugyan, de felléptek a tabella második helyére. Folytatás vasárnap Znojmóban.

Fehérvár AV19 - EC Villach SV 4:1 (1-1, 1-0, 2-0)

Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 3029 néző.

Vezette: Erd, Smetana (Johnston, Loicht)

FAV19: Engstrand Boivin (2), Ejdepalm, LoVecchio, Sarauer 1 (1), Banham Wehrs 1, Szirányi, Kovács Cs. (2), Bartalis 1 (ee), Marino 1 (ee)(1) Orbán, Hetényi P., Benk, Sikorcin (1), Kóger Tokaji, Reiter, Németh A., Nemes , Magosi. Vezetőedző: Rob Pallin.

VSV: Lamoreux Brunner 1, Pretnar, Pewal, McBride (1), Santorelli (1) Siutz, Bacher, Nageler, Hunter, Petrik Jarrett, Unterluggauer, Lammers, Krog, Haydar Leiler, Kompain, Platzer, Alagic, Göhringer. Vezetőedző: Hannu Järvenpää.

Kiállítások: 4 illetve 12 perc



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!