Fehérvár AV19

2015.09.20. 19:18

Szoros csatában kapott ki az AV19

Znojmo - Az EBEL, vagyis az osztrák jégkorong liga 4. fordulójában az ugyancsak remekül rajtoló Orli Znojmo otthonában vizitált a Fehérvár AV19 együttese.

Ferencz Balázs

Hatpontos összecsapásra utaztak a csehországi Znojmóba a Fehérvár AV19 játékosai, hiszen az EBEL 2015/16-os idénéyben egyaránt jól rajtoltak a fehérváriak és az Orli Znojmo csapata. A Volán épen pénteken előzte meg a tabellán a cseheket, a Fehérvár AV19 hazai pályán a hosszabbításban szerzett Banham-góllal győzte le az Olimpija Ljubljanát, míg a Znojmó méretes zakóba szaladt Bécsben, a Vienna Capitals 7-1-re nyert.

Sikorcin Ladiszlav (fehérben) sokat harcolt Znojmóban is
Fotó: hcorli.cz

Kiegyenlített első harmadot tudtak maguk mögött a csapatok, a Fehérvár AV19 (Hetényi Z. Orbán, Varga, Connolly, Francis, Vincze Szirányi, Wehrs, Kovács Cs., Nagy G., Sárpátki Martinelli, Szaller, Kóger, Blackwater, Banham Benk, Sikorcin, Becze) és a csehek közel azonos intenzitással támadták a kapukat. Az első szünet után aztán felpörögtek az események. A 21. percben Pucher vette be Hetényi kapuját, aki az idei tétmeccsek sorában először ismerkedhetett a kapott góllal, legutóbbi mérkőzésén shutoutot produkált. Szerencsére nem zuhant össze a Volán a gyors gól hatására, s a 26. percben sikerült egyenlíteni; Francis passzolt, Brendan Connolly pedig Nechvatal mamutjai között vágta be a korongot a cseh ketrecbe, 1-1.

A hazaiak aztán a középső periódus vége előtt újra előnyt kovácsoltak fölényükből. A bajnokságot szenzációsan kezdő Colton Yellow Horn vette be korábbi kenyéradója ketrecét. A harmadban egyértelmű volt a hazaiak fölénye, Hetényi kapujára összesen 15 lövést zúdítottak, míg a fehérváriak csak 9 alkalommal riogattak. A záró játékrészben inkább a küzdelem dominált, mint az egetverő helyzetek. Sok volt a kiállítás, itt is ott is gyakran pihentek kényszerből a játékosok. A Fehérvár AV19 emberelőnyös játéka hagyott némi kívánnivalót maga után, nem találtak utat a megküldött korongok a Znojmo kapujába. A csehek 2-1-re nyertek, otthon tartották a pontokat, és visszaelőztek a tabella második helyén.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!