Fehérvár AV19

2016.03.21. 19:36

Tucatnyi gól a Jégpalotában

Budapest – A Jégkorong Magyar Kupában a Volán és a Vasas mérkőzésén a győztes kiléte nem, csupán a gólarány volt a kérdés.

Szupkai Gábor

Az eddig nyeretlen, a még veretlen ellen. Ezt kínálta az egyik hétfői jégkorong Magyar Kupa mérkőzés. Nevezetesen a pont nélkül álló Vasas, és a makulátlan mérleggel álló Fehérvár AV19 feszült egymásnak a hét első napján Káposztásmegyeren a Jégpalotában. Ami bizony kongott az ürességtől, de van még ideje híveket gyűjtenie a hazaiaknak a néhány év múlva tervezett Mol Ligás indulás előtt. A Vasas elleni kupamérkőzésre felduzzasztotta keretét egy negyedik sorral, a hétvégi újpestihez képest a székesfehérvári csapat. Így jégre léphetett Reiter Richárd, Arany Máté, Becze Tihamér, Reisz Áron és Lengyel Levente is.

A hazaiak fiataljainak a tapasztalatszerzés volt a lényeg, számukra túl sok reménnyel nem kecsegtetett a találkozó. Három és fél perc múltán Benk András ezt tökéletesen be is bizonyította, gyorsan meglőtte a Volán vezető gólját. Nagyon bekezdett a FAV19, a következő gólt jelző dudaszóig már három percre sem volt szüksége Orban Brancenek. Rajta kívül Sikorcin Ladislav is rettentően elemében volt, a második gólnál még csupán asszisztált, a következőt már ő maga lőtte, majd a negyediknél ismét az Orban Brance gólja előtti átadást vállalta magára. Húsz perc után könnyedén vezetett a FAV19. A pihenőt követően a fehérváriak jégen is meghonosították az eddig csak labdarúgó pályán látott tiki-takát, rengeteget passzoltak, eldugták a korongot a Vasas játékosai elől. Gólt ekkor még nem láthattunk, a hazaiak pedig kapust cseréltek, az 1998. április 30-án született Bozsó Kristóf helyére a még nála is kicsit fiatalabb Medgyes Csaba állt a ketrec elé. Aki a hátralévő kevesebb mint tíz percben négyszer is kénytelen volt kikotorni a pakkot a hálóból. Reiter Richárd góllal debütált, majd Christopher Francis, valamint Benk András kétszer is beköszönt, 8-0-ás Volán vezetéssel mentek a csapatok a második pihenőre. A záró játékrészt gyors találattal indította a Fehérvár AV19, Becze Tihamér is feliratkozott a gólszerzők közé. A harmad közepéig nem szólalt meg újra a dudaszó, utána viszont tizenkét másodperc alatt kétszer is, Orban Brance és Reiter Richárd lövései után, ezzel pedig a Volán túlszárnyalta az Acélbikáknak lőtt tíz gólját. De végül egy tucatot szerzett a vendégcsapat, Nagy Gergő szerezte az est utolsó gólját. Ezzel a fehérváriak minden harmadban négy gólt lőttek, 12-0 a vége.

A Volán már bejutott a négyes döntőbe, de egy mérkőzés még van hátra, azt Pesterzsébeten az FTC ellen vívja a FAV19, szerdán 18 órakor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!