Fehérvár AV19

2015.06.23. 20:39

Túl a bemutatkozáson

Erdély Csanád egy hetet töltött az Egyesült Államokban, megismerhette új klubját, a Sioux Falls Stampedét.

Bobory Balázs

Júniusban döntött úgy Erdély Csanád, a Fehérvár AV19 tehetséges centere, hogy a következő szezonban a legerősebb amerikai juniorligában, az USHL-ben, a Sioux Falls Stampede színeiben próbál szerencsét. A válogatott támadó az elmúlt napokat a tengerentúlon töltötte, ismerkedett új klubjával, a várossal, a körülményekkel.

– Minden szuper volt, semmi kifogásolhatót nem tudok említeni – mesélte Erdély Csanád. – Mozgalmas, élménydús hét áll mögöttem. A csapatnál még zajlott egy úgynevezett „try-out camp”, vagyis egy kiválasztó tábor, ahol a jövő évi keretbe keresték a hiányzó láncszemeket. Így aztán edzéseken is részt vehettem. Nem panaszkodhatom, nem teljesítettem rosszul, egymás elleni játékok voltak, öt mérkőzésen sikerült négy gólt lőnöm és négy gólpasszt adnom. Úgy érzem, hoztam, amit vártak tőlem, és ezt az edzők is megerősítették. Azért én azt is elmondtam, hogy ennél többre vagyok képes, de az ottani szakmai stáb is tisztában volt vele, hogy a száraz felkészülés kellős közepén utaztam ki, és a hét óra eltolódás miatt sem lehettem teljesen friss az edzéseken.

Erdély Csanád (jobbra) máris gólokat lőtt Amerikában

Erdély Csanád Scott Owens vezetőedzővel is beszélt, a szakember kikérdezte új játékosát, milyen edzésterv alapján készül a nyáron, biztos akart lenni, hogy a csatár jó kezekben lesz a következő hónapokban.– Megpróbáltam biztosítani Scott Owenst, hogy jó formában utazom majd ki augusztus végén – mondta Erdély Csanád. – Az elmúlt évekhez hasonlóan ezúttal is Tyler Dietrich programja alapján készülök majd. Jelenleg is zajlanak a kemény tréningek, hol a Bregyóban, hol egy edzőteremben dolgozunk. Jégre is megyek majd, június 27-én kezdődik Bartalis István hokitábora, ahová engem is meghívott.

Erdély Csanád augusztusban utazik vissza Amerikába, és immár biztos lehet benne, hogy kiváló körülmények között folytatja karrierjét.

– Az ismerkedési hét során egy családnál szállásoltak el, remélem, a későbbiekben is náluk lakhatok. Nagyon kedvesek voltak, hagyományos ottani étellel, steakkel és édes burgonyával vártak, és mindenben segítettek, amíg kint voltam. Tíz percre laktam a jégpályától, hoztak, vittek, semmire nem lehetett gondom. A házban egy egész lakrészem volt.

Csanád nagy kalandja tehát jól kezdődik, remélhetőleg rohamos léptekkel sikerül haladnia az általa megálmodott cél felé a tengerentúli ligákban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!