Fehérvár AV19

2016.04.26. 15:03

Tyler Dietrich lett a Fehérvár AV19 EBEL-csapatának vezetőedzője

Székesfehérvár – A Fehérvár AV19 jégkorong szakosztályának menedzsmentje az újabb hároméves program nyitányán kétéves szerződést kötött Tyler Dietrich-hel.

Ferencz Balázs

A fiatal kanadai szakember öt évvel ezelőtt érkezett Székesfehérvárra, korábban az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia U20-as csapatát irányította az EBYSL bajnoki címéig, legutóbb pedig a Volán MOL Liga-csapatát kormányozta a pontvadászat elődöntőjébe. A 32 éves Tyler Dietrich kétéves szerződést írt alá az EBEL-csapat vezetőedzőjeként, segítője Énekes Lajos lesz.

– Nagyon izgatott vagyok, és szerencsésnek érzem magam. Nagy célom volt, hogy egyszer az EBEL-csapat vezetőedzője lehessek – mondta Tyler Dietrich, aki szerethető együttest építene Fehérváron.

– A családom is otthonának tekinti már a várost, annak ellenére, hogy rettentő messze van Vancouvertől. Nagyon várom, hogy kezdődjön végre a munka. Energikus csapatot szeretnék, amelyik szórakoztatja a közönséget. Még nem lehet körvonalazni a jövő csapatát, hiszen a magyar válogatott játékosainkkal sem egyeztettünk, megvárjuk a világbajnokság végét. Azonban abban biztos vagyok, hogy olyan csapatot tudok majd kialakítani, melynek minden tagja imád a csarnokba jönni reggelente és a közös cél érdekében dolgozni. Így a Liga minden csapatával fel tudjuk venni a versenyt – mondta az új vezetőedző, aki a napokban Kanadába repül, május 30-tól azonban az EBEL-csapat élére áll.

Ami a keretet illeti: Frank Banham visszavonul. Bartalis István, Szirányi Bence és Orbán Attila élő szerződéssel rendelkezik, a légiósok kiválasztásánál az új edző javaslatait veszik figyelembe. Ocskay Gábor, szakosztály-igazgató arról is beszélt a klub sajtótájékoztatóján, hogy minőségi magyar játékost is szeretnének szerződtetni. Egységet, küzdeni akarást, elszántságot, alázatot, szívvel teli játékot vár az új csapattól. A következő EBEL-szezonra vonatkozóan nincs helyezésbeli elvárás az együttessel szemben. A felkészülés május másodikán kezdődik. A MOL Ligában szereplő csapat trénere Kóger István lesz, aki mellett a most zárult szezonban még játékosként ténykedő Hegyi Ádám Zoltán segíti a szakmai munkát. Kóger István közölte, hogy az osztrák ligás csapat bő keretében sok fiatal lesz, ennek ellenére a hazai pontvadászatra készülő alakulatban kevesebb idegenlégióssal számolnak. Hangsúlyozta: nem a pofozógép szerepére készülnek, az első hatba várja a fiatal együttest a MOL-Ligában. Fekti István, az Akadémia sportigazgatója arról is szót ejtett, hogy az U20-as együttes élére, s egyben az Akadémia szakmai igazgatói posztjára új szakembert keresnek, minden bizonnyal Tyler Dietrich javaslatára kanadai szakember érkezik a junior csapat élére.

Július utolsó hetében lesz először jég a Raktár utcai létesítményben. Augusztusban a két csapat kerete együtt készül, s az ott legjobban teljesítő 25 jégkorongozó az EBEL, a következő 20-22 játékos pedig a MOL ligás együttesben szerepel majd. A fehérváriak szakosztály-igazgatója az edzőkeringő, és a tervezett fiatalítás mellett arról is tájékoztatást adott, hogy a klub költségvetését 15 százalékkal csökkentették, de jövőt szeretnének építeni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!