Fehérvár AV19

2015.10.21. 18:01

Tyler Dietrich szerint jó úton jár a magyar hoki

Sajnos az Újpest a Mol Ligában megverte a Volánt, de nincs idő sírni a lila foltok miatt, máris jönnek a zöldek, a Ferencváros.

Szupkai Gábor

Tyler Dietrich a Fehérvár AV19 vezetőedzője a vereség miatt sem jár a fellegekben, de ő amúgy is egy két lábbal a földön álló típus.

– Nem az történt amire számítottam, mert bár az eredményjelző azt mutatta, hogy vezettünk, én ezt egyáltalán nem éreztem. Az Újpest mentálisan sokkal jobban felkészült, és hiába voltak hátrányban nem törtek össze, gyorsan kiegyenlítettek és végül megnyerték a mérkőzést.

– Ez volt a tizennegyedik szezonbeli összecsapásuk, elégedett a csapat eddig teljesítményével?

– Igen, alapvetően az vagyok. Ha hátrébb lépek és az egészet nézem, ez egy új csapat, rengeteg fiatallal, sok dolog miatt lehetek büszke. Viszont még rengeteg a tennivaló. Fejlődnünk kell egyénileg, csapatjátékban, és még nekem is mint edzőnek. Ez egy nagyon izgalmas és élvezetes folyamat amin keresztülmegyünk. Sok játékos jött az ifiktől, és már akkor folyamatosan azt vertük a fejükbe, hogy készen kell állni. Fejben is ott kell lenni, nem elég fizikálisan. Most éppen a saját bőrükön tapasztalják, hogy küzdeni, harcolni kell, semmi nem hullik az ölünkbe. Nem elég ha kimegyünk a jégre, és ha a legjobbunkat nyújtjuk, még az sem jelenti automatikusan a győzelmet. Ez nagyon értékes tanulság.

Fotó: A Fehérvár AV19 felvétele/Soós Attila

– Az idei Mol Liga szezonban mi az elsődleges cél?

– Ha sportolunk, célunk a győzelem. És én gyűlölök veszíteni. De mindig csak egy meccs érdekel, a következő. Nem számít kivel mérkőzünk meg, győzni akarok, és azon dolgozom, hogy a játékosaim mindig el is higgyék, ez lehetséges. A hosszú távú cél pedig az, hogy a rájátszásra olyan csapat legyünk aki kihívást jelent bárki számára. Ami igazán izgalmas a rájátszásban az az, hogy csak el kell érned, és ott már bármi megtörténhet.

– A következő ellenfél a Ferencváros, akik nagyon kemény, sok ütközéses játékot játszanak. Mire számít?

– Greg Lindqvist csapatai mindig ezt a stílust képviselik. Oda kell, és oda is fogunk keményen állni. Vannak jól megtermett srácok nálunk, majd megmutatják, hogy ők bizony már férfiak. Csodálkozom a Ferencváros gyenge helyezésén, de nem dőlök be, már kétszer játszottunk velük.

– Van olyan a Volánban aki később magyar válogatott lehet?

– Több is. Csak néhány név, Reisz Áron, Szabó Dániel és Szabó Krisztián. Utóbbi például jó ötvözete az ügyes, magával ragadó, ugyanakkor kemény játékosnak. Vannak tehetségek, akikben ott a potenciál, csak ki kell használni. Mert ez mindannyiunk nagy feladata, hogy a magyar jégkorong egy márkanév legyen, és ehhez a legjobb úton járunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!