Fehérvár AV19

2015.12.28. 19:34

Ünneprontók ünnepe - A FAV19 megszakította a Csíkszereda sorozatát

Csíkszereda - Az ötmeccses nyerő szériát produkáló Csíkszereda otthonába látogatott a Fehérvár AV19 a jégkorong Mol Ligában.

Szupkai Gábor

A MAC elleni verekedésekkel tarkított mérkőzésnek köszönhetően két alapemberét kellett nélkülöznie Tyler Dietrichnek. Alex Scola nem is utazott a csapattal Erdélybe, Láday Tamás pedig csak a keddi Brassó elleni meccsen léphet legközelebb jégre. Szerencsére Reisz Áron, viszont újra ott volt a keretben. A hazaiaknál a két Molnár, Zoltán és Zsombor sérülés miatti hiánya jelentett gondot. A Csíkszereda az elmúlt öt meccsének mindegyikét hazai pályán játszotta és mind az ötöt meg is nyerte. Ezzel sikerült komoly lépéseket tennie a rájátszásba kerülésért, másrészt ismét egyre több rajongó választja kikapcsolódásul a jégkorong csapat mérkőzéseit, legutóbb már ismét kitették a megtelt táblát a pénztáraknál. A Volán egy esetleges győzelemmel visszafoglalhatta a Debrecentől nemrég elvesztett harmadik helyét a tabellán.

Mitchell Holmberg is betalált

Ezért pedig nagyon gyorsan lépéseket is tett a FAV19, a december elején érkezett Alex Grieve lövését kísérte dudaszó, mikor még három perc sem telt el a találkozóból. Kevéssel az első szünet előtt pedig Mitchell Holmberg is feliratkozott gólszerzőként, így húsz perc után kétgólos előnyt könyvelhetett el a fehérvári csapat.

A középső játékrész viszont a hazaiak elvárásai szerint alakult, Aleksei Alekseev és Bíró Tamás révén egyenlítettek a hazaiak, így a döntés a záróharmadra maradt.

Ahol szerencsére a Volán tudott még rátenni egy lapáttal, és Preston Shupe góljával végül 3-2-re megnyerni a mérkőzést. Kedden a Brassó következik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!