Fehérvár AV19

2016.06.16. 18:40

Kizárólag a bizonytalanság biztos a jégkorong ligákban

Székesfehérvár - A jégkorongcsapatok folyamatosan jelentik be a játékosokkal kötött szerződéseiket, tehát a keretek már alakulnak, éppen csak a bajnokságokban résztvevő klubok név- sora nem végleges.

Szupkai Gábor

A Fehérvár AV19 legújabb bejelentései egy szerződést hosszabbító és egy távozó játékosról szólnak.

Előbbi az egyik nagy kedvenc, Andrew Sarauer, aki újabb egy évig a FAV19 mezében lép majd jégre, ezzel pedig már negyedik szezonját kezdi meg Fehérváron.

A távozó pedig az Ifj. Ocskay Gábor JA 17 éves hátvédje, Kiss Roland. Az amerikai juniorligában, a WSHL-ben (Western States Hockey
League) játszó Casper Coyotes bejelentette, ősztől a csapatnál folytatja pályafutását a fehérvári tehetség. Az 1999-ben született dunaújvárosi bekk az elmúlt négy évben sok sikernek volt részese Székesfehérváron, valamint tagja volt az idén U18-as Divízió 1/B világbajnokságot nyert magyar válogatottnak.

A WSHL-ben korábban két válogatott játékosunk is megfordult, Nagy Krisztián és Vay Ádám.

Kiss Roland tehát már nem lép jégre az EBEL junior bajnokságában, de sajnos ugyanezt teszi a két legjobb utánpótlás-nevelő osztrák élcsapat. A KAC és a Salzburg is más lehetőségek után néz juniorjai számára, előbbi nem is nevez az EBEL U20-as bajnokságába, a Red Bull Salzburg pedig távoli országba viszi juniorcsapatát. Ezzel pedig sokat gyengül a junior bajnokság .

A helyzet a felnőttek mezőnyében sem volt teljesen egyszerű. Szerda délben járt le az Olimpija Ljubljana határideje tartozásai rendezésére, hogy indulhasson az EBEL következő szezonjában. Hivatalos állásfoglalás csak pénteken este született, a szlovénok zöld utat kaptak az indulásra, így a MAC Budapest biztosan nem indulhat jövőre az EBEL-ben. Erre számítva a budapesti egyesület viszont a DVTK-val karöltve szintén a szlovák Extraliga felé kacsintgat.

A héten szintén lezárult a nevezési határidő az osztrák bázisú Alpesi Ligába is, ahová 16 csapat jelentkezett, 8 olasz, 7 osztrák és mindössze egyetlen szlovén klub, de a Mol Ligában gondolkodó Medvescak második csapata nincs közöttük. A ligák sorsa tehát finoman szólva is bizonytalan.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!