Fehérvár AV19

2015.11.27. 21:01

Véget ért a Fehérvár AV19 nagy sorozata

Vorarlberg - Az utolsó előtti novemberi mérkőzését játszotta a Dornbirner EC ellen a jégkorong EBEL-ben a Fehérvár.

Szupkai Gábor

Dornbirner EC–Fehérvár AV19 5-2 (1-1, 3-0, 1-1)

Vorarlberg, 2120 néző, Vezette: Piragic, Zrnic

Dornbirner EC: Florian – D Alvise 1 (2), Arniel (1), Grabher 1 (1), Magnan, D Aversa – Greentree, Sylvester 1, Siddall 1, Caruso, MacKenzie (1) – Petrik (1), Zagrapan (1), Livingston 1, Lembacher, Jeitziner – Macierzynski, Achermann, Putnik, Duller. Vezetőedző: Dave MacQueen

Fehérvár AV19: Rajna – Kóger, Nagy G. 1, Sárpátki (1), Martinelli, Brocklehurst – Orban B., Bodó, Vincze P., Wehrs, Orbán A. – Kovács Cs., Francis (1), Connolly (1), Szaller, Korbuly – Kocsis, Benk 1, Szabó K. Vezetőedző: Rob Pallin

Kiállítások: 6 illetve 22 perc

A Volán novemberi mérlege a mérkőzés előtt hibátlan volt és szinte 100%-os, hét meccsből hét győzelem, ezek közül öt rendes játékidőben, a megszerezhető huszonegy pontból tizenkilencet írtak be a FAV19 neve mellé, a gólarány pedig imponáló, huszonnégy szerzett, és feleannyi kapott gól.

Benk András (sötétben) vezetést szerzett, de fordított a Dornbirn

Az ellenfél, a Dornbirn már egyáltalán nem volt ilyen jó passzban november hónapban. Hat meccsből csak három győzelem és ugyanennyi hosszabbításos vereség. Persze azt se felejtsük el, hogy a hazaiak legutóbbi nyolc hazai meccse mindegyikén szerzett legalább egy pontot.

A FAV19 villámgyorsan szerzett vezetést, rögtön az első emberelőnyt sikerült kihasználni. Még három perc sem telt el, máris Benk András lőtt a hálóba, megadva az alaphangot. Ám sajnos nem úgy folytatódott a meccs, ahogy a fehérváriak szerették volna. Többet támadott a hazai együttes, és még az első harmadban egyenlítettek is.

A második húsz percben pedig újabb három alkalommal is betaláltak Rajna Miklós kapujába, így negyven perc játék után nagyon messze volt az a nyolcadik győzelem.

A szünet után tizenkilenc másodperc kellett Nagy Gergőnek, hogy felhozza kettőre a Volánt, de Matt Siddall újra visszaállította a különbséget. amit a végéig meg is tartottak a Dornbirner EC játékosai. Véget ért az álomutazás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!