Fehérvárcsurgó

2015.06.08. 13:11

Irigylésre méltó utca épült saját erőből

Fehérvárcsurgó - Sok falusi joggal irigyelheti az Arany János köz lakóit. A kis utcában lefedték az árkot, újra aszfaltozták az úttestet és térköves járdát is építtetett az önkormányzat húsz millióból.

B. Kiss László

Ugyancsak ráfért a felújítás az Arany János közre. A falu szívében húzódó utcácskában néhány éve feltörtek azok a források, amelyek az időközben megszüntetett bauxitbányászat miatt apadtak el. Így az utcát az ott levő ingatlanok védelme érdekében két-három éve dréncsöveztette Fehérvárcsurgó önkormányzata. A víz azonban úgy alámosta a járdát, hogy az már-már életveszélyes volt – mondta el lapunknak Schmidtné Cser Viktória, a polgármester.

Szalagátvágás, óvodásokkal. Balról Horváth Ferenc, Schmidtné Cser Viktória és Károlyi György. Fotó: B. Kiss László

A kis utcát mostanra példaszerűen felújíttatta az önkormányzat. Lefedték az árkot, melybe most is nagy sebességgel hömpölyög a talajvíz, térköves járda készült, és új aszfaltréteget kapott az úttest. Ami pedig különösen nagy szó: a beruházás 19,2 milliós költségét önerőből teremtette elő az önkormányzat! A pénzt két év alatt, az iparűzési adóból teremtették elő – tudtuk meg. A hétfői átadó alkalmával Károly György, hazánk fehércsurgói francia nagykövete, és Horváth Ferenc, a helybeli shredderüzemet tulajdonló Alcufer kft. ügyvezető igazgatója vágta át a nemzetiszín szalagot a polgármester, és több helyi kisóvodás társaságában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!