Sárkányos rét

2018.02.28. 10:00

Nemzeti Vágta előfutama: Velencei Vágta először Fejér megyében

A Nemzeti Vágta egyik előfutama Velencén lesz idén – jelentette be a város polgármestere. Fejér megye lovasait várják majd a versenyre, amelynek nagy tétje van: bejutni a döntőbe.

S. Töttő Rita

Bendes Csaba, a Nemzeti Vágta nevezési és elővágta-igazgatója

Fejér megyében Velencén lesz először a Nemzeti Vágtának előfutama – mondta el a Fe­jér Megyei Hírlapnak Koszti András, Velence polgármestere. A Velencei Vágta névre keresztelt előfutamot július elsején rendezi meg a város a Sárkányos réten. A megmérettetésen várhatóan 13-15 induló lesz a hagyományos versenyen és remélhetőleg ugyanennyi a gyerekek számára megrendezendő „kishuszár vágtán” is.

Bendes Csaba, a Nemzeti Vágta nevezési és elővágta-igazgatója és Stossek Balázs, a helyszínt karbantartó Dr. Entz Ferenc Mezőgazdasági Szakgimnázium igazgatója a Sárkányos réten felméri a terepet Fotó: önkormányzat

Az elővágta első két helyezettje és a rendező, Velence lovasa vehet majd részt az országos döntőn szeptemberben a Hősök terén. A megye településeiről nevezhetnek majd a résztvevők. A polgármester a tavalyi előzmények kapcsán elmondta: – Tavaly egy külsős szervező már felvetette a vágta megrendezését Velencén, ám sajnos akkor az esemény elmaradt. A Nemzeti Vágta vezetőségével akkor megegyeztünk, hogy idén maga Velence városa áll a neves program mögé és szervezi meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!