Hagyomány és újdonságok a Csúti vigasságokon

2016. augusztus 14., 17:37 szerző: Zsohár Melinda
komment
Felcsút – A régi falusi búcsú tradícióit toldották meg számos új programmal a szervezők az idén Csúti vigasságoknak nevezett falunapon.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Az eredeti állapotában felújított Tamássy-Margalit kúria parkjában közösségi kemence épült, a gyerekeknek játszótér, belül községi könyvtár működik. A hétvégén a park árnyas fái alatt állították fel a sátrakat, hintákat, a búcsús mulatság játékait, s a színpadot a szereplőknek. A köszöntőben is a gyermekkori búcsúk hangulatát idézte Mészáros Lőrinc polgármester.

 

Az utóbbi években e napon adják át a Tiszta udvar, rendes ház megtisztelő elismerést, idén a tizenöt legszebb porta gazdáinak, pénzjutalommal megtoldva. Az alaposan szemrevételezett házak, udvarok, kertek pályázói közül Varáné Németh Barbara, Vörös Miklós Miklós és Kontra Zsuzsanna, s Kósa Elemérné nyerte el a zsűri tetszését, s mindenki megkapta a rusztikus kézműves cseréptáblácskát a felirattal.  A szintén tradicionálisan meghirdetett főzőversenyen gulyáslevest készítettek a nevezők, a tucatnál több csapat főztjét persze közösen fogyasztották el a vendégekkel. A győztes Garázs varázs csapat tagjai: Dankai László és Szecsődi Zsolt első helyezettként megkapta az óriás vándor-fakanalat.

Zsohár Melinda

2016. augusztus 14., 17:37 szerző: Zsohár Melinda

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...