Foci

2015.09.30. 17:27

Bíztató rajt BL-ben - A Puskás fiataljai várhatják jobb pozícióból a visszavágót

Nicosia - Akár továbbjutást érő döntetlent aratott Cipruson a Puskás Akadémia FC U19-es együttese az UEFA Youth League első mérkőzésén.

Ferencz Balázs

APOEL Nicosia U19–Puskás Akadémia FC U19 3-3 (1-2)

Nicosia, Makarion. Vezette: Krastev (BUL)

APOLEL: Tasouris – Psaltis, Nikolaou, Kallis, Chapeshis – A. Charalambous, C. Charalambous, G. Christodoulu, D. Charalambous – Assiotis, Ierides. Vezetőedző: Stavros Georgiu.

PAFC: Tóth B. – Kertai, Csonka, Lipcsei, Spandler – Mészáros, László – Szabó B. – Damásdi, Péter, Óvári. Vezetőedző: Komjáti András.

Csere: A. Charalambous helyett Papakonstantinou (18.), Mészáros h. Tóth K. (szünetben), Szabó B. h. Erdei (70.), Óvári h. Mezőssy (83.), Chapeshis h. Macrides (87.), C. Charalambous h.Evripidou (93.)

Gól: G. Christodoulou, C. Charalambous, D. Charalambous ill. Óvári (2), Szabó B.

Sárga: Tasouris, Papakonstantinou, Kallis ill. Mészáros D., Csonka, Kertai, Óvári.

Nem volt hiány az izgalmakban a ciprusi nyárban, 3-3-as döntetlent játszottak a fiatalok. Fotó: apoelfcofficial

Nem akármilyenre sikeredett a Puskás Akadémia FC 1997-98-as korosztályának bemutatkozása a nemzetközi porondon. A felcsúti fiatalok elszántan indultak útnak Ciprus felé, hogy letegyék névjegyüket az európai utánpótlás-futball legelőkelőbb megmérettetésén, az UEFA Youth League-ben, vagyis az ifjúsági Bajnokok Ligájában. A legutóbbi kiírás a Barcelona nyerte, s nem hiányozhatnak a mezőnyből a Real Madrid, a Manchester United, vagy a Juventus utánpótlás csapatai sem. A Puskás csapata rendkívül izgalmas mérkőzést vívott a nicosiai 31 fokos hőségben. Óvári Zsolt duplájával vezetett a Puskás az APOEL ellen. Tulajdonképpen az első kapura lövés egyből utat talált a ciprusiak kapujába, Óvári a 6. percben előnyt kovácsolt. Magabiztosan őrizte a fórt a Puskás, azonban G. Christodoulou góljával a 27. percben egyenlítettek a hazaiak. A szünet előtt egy perccel Damásdi passzából ismét Óvári jeleskedett, így a szünetben a felcsútiak vezettek 2-1-re. A második játékrész első negyed órájában hiába vezetett veszélyes támadásokat a PAFC. Az 52. percben C. Charalambous akcióból, hat perccel később D. Charalambous büntetőből volt eredményes, megfordítva ezzel a mérkőzés állását. Azonban Komjáti András és Vincze István legényeit nem fogta meg a két gyors gól, a 70. percben Szabó Bence egalizált 3-3. A visszavágó október 21-én, Felcsúton lesz. A továbbjutó a második fordulóban a HJK Helsinki–Celtic párharc győztesével találkozik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!