Foci

2015.08.16. 13:06

A Csákvár az NB II élén

Székesfehérvár – A Merkantil Bank NB II-es labdarúgó bajnokság harmadik fordulóját felemás eredménnyel zárták a Fejér megyei csapatok.

Ferencz Balázs

A másodosztályú labdarúgó bajnokságot kiválóan kezdő Aqvital FC Csákvár nem számíthatott könnyű menetre Ajkán. Akárcsak a bajnoki nyitányon, az MLSZ törekvéseit, és premizálását szem előtt tartva ismét három fiatallal kezdett a Csákvár, s így a padra szorult a legutóbb gólt szerző Kocsis Gábor, Mihály Dávid, valamint Wild Tamás és Molnár Csaba is. Bognár György és Toldi Gábor együttese így is nyerni tudott, egy, a hajrában szerzett góllal hozta el a pontokat Ajkáról.

Ajka–Aqvital FC Csákvár 0-1 (0-0)

Ajka, 600 néző.
Csákvár: Gróf – Hajdú, Szalai T., Racskó, Baranyai – Fényes, Domján, Bakos – Bartos (Molnár Cs., 69.), Molnár T. (Sötét, 89.), Oldal (Kocsis G., 73.). Edző: Toldi Gábor.

A 23. percben Gunther Zsolt 15 méteres lövése a kapufán csattant. A 77. percben a néhány perce beállt Kocsis Gábor 25 méterről trafálta telibe a kapufát. A 82. percben aztán minden eldőlt. Egy baloldali beadás után a labda Bakos Szabolcs elé pattant, aki 10 méterről, a lábak között a jobb sarokba lőtt, 0-1. A Csákvár immár három győzelemnél tart a bajnokságban és vezeti az NB II tabelláját.

A Dunaújváros PASE balmazújvárosi túrája nem volt éppen lélekemelő. Az NB I-től a nyáron búcsúzott dunaújvárosiak (Szűcs L. – Villám, Vaskó, Sárközi, Czár – Murai S M. (Burucz), Petneházi, Magasföldi, Fejős (Jakab) – Havasi, Orosz (Eppel)) már a 10. percben emberhátrányba kerültek Vaskó kiállítása után, így nem maradt sok esélyük az idegenbeli pontszerzésre. Mégis, a csereként beállt Jakab szerzett vezetést a 17. percben, de még a szünet előtt egyenlített a Balmazújváros. Fordulás után fordítottak a hazaiak, majd a kegyelemdöfést a duplázó Varga találata jelentette a 83. percben. Balmazújváros–DPASE 3-1.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!