Foci

2015.05.29. 19:06

A DPASE játszik tétmeccset

Az OTP Bank Liga 30. fordulója következik. A Fejér megyei csapatok közül a Dunaújváros számára van igazi tétje az utolsó játéknapnak.

Ferencz Balázs

Haladás - Puskás Akadémia FC (szombat, 19.00 óra)

A felcsúti közönségtől négy góllal, azonban vereséggel búcsúzó Puskás Akadémia FC egy élet-halál harc kellős közepén zárja az idei pontvadászatot. A felcsútiak számára különösebb téttel nem bír a szombathelyi fellépés, azonban a Haladás a kiesés elleni ádáz küzdelemben kapaszkodhat az utolsó szalmaszálba. Azonban a PAFC minden bizonnyal nem fogja kedélyesen átnyújtani azt a bizonyos életet, jelen esetben NB I-es tagsággal kecsegtető mentő-növénykét. A Puskás csapatából az U20-as válogatottal a VB-n szereplő Zsótér és Sallai hiányzik majd, Szakály Dénes beteg, Tóth Balázs öt sárgalapja miatt nem játszhat, Kleinheisler László pedig agyrázkódás miatt került a kórházba. De nem csupán a szűkös keret miatt van nehéz helyzetben Benczés Miklós vezetőedző. A Puskás trénere is szembesült a sajtóban az esetleges távozásával kapcsolatos hírekkel, s a felcsútiakat az NB II-ből az élvonalba, majd annak középmezőnyébe vezető edzője egyértelmű nyilatkozatot adott:

- A vezetők még nem kerestek, nem osztották meg velem az információt. Az utolsó mérkőzésemre készülök, így személy szerint is kiemelten fontos találkozó lesz számomra is - mondta sokat sejtetően Benczés Miklós.

Paks - Dunaújváros PASE (szombat, 19 óra)

A DVSC-Teva elleni utolsó hazai találkozót követően megkezdődött a küzdőtér felújítása, de az újvárosi csapatra még vár egy sorsdöntő ütközet. Az OTP Bank Liga NB I utolsó fordulójában Artner Tamás tanítványai a Paksi FC otthonában lépnek pályára.

- A paksiak ellen készülve elmondhatom, hogy nagy dolognak tartom, hogy az utolsó fordulóig versenyben vagyunk a bentmaradásért. A legnagyobb riválisunk a Haladás együttese a Puskás Akadémia gárdáját fogadja. Ha ezen a két mérkőzésen pályáralépő négy csapat formáját nézzük, akkor reális esélyünk van az első osztályú tagságunk meghosszabbítására. Természetesen alaposan fel kell készülnünk a paksiak játékából, hiszen nem véletlen az ötödik helyezésük. Hátrány lehet, hogy a paksi pálya hangulata sem vetekszik a nagy stadionokéval. Nem tervezek változást a kezdőcsapat összeállításában az elmúlt hetihez képest. Biztos vagyok benne, hogy a hírek folyamatosan áramlanak majd, hiszen egy időben rendezik a kiesés szempontjából döntő mérkőzéseket. Természetesen, az utolsó pillanatig kell majd koncentrálnunk. Az öltözőben nem foglalkozunk a többi csapat licence körül kialakult helyzettel. Csak magunkban bízhatunk, hiszen úgy tűnik a Magyar Labdarúgó Szövetség Elnöksége eltökélt az első osztály létszámának csökkentésével kapcsolatban.

A sorsdöntő találkozóra készülő játékosok véleményét Csehi Tamás tolmácsolta, aki a közelmúltban szerepelt a paksi együttesben is.

- Természetesen tisztában vagyunk vele, hogy a sorsunk már nem csak a mi kezünkben van. A csapat azonban rendkívül egységes, az edzéseken maximálisan dolgozunk a siker érdekében. Bátran kell játszanunk a Paks otthonában, és ha a helyzeteinket is értékesítjük, megszerezhetjük a fontos három pontot.

Ferencváros - Videoton (szombat, 16.30)

Hosszú idő után pozitív híreket kaptunk a Sóstói Stadionból, a Videoton FC portugál szélsője, Filipe Oliveira két évvel meghosszabbította a szerződését a piros-kékekkel

Azokkal a piros-kékekkel, akik bajnokként utaznak a kupagyőztes Ferencvároshoz. A zöld-fehérek veretlenek otthon ebben a szezonban, a Vidinek ezt a sorozatot van lehetősége megszakítani, illetve megmutathatja, hogy több van benne, mint amit a Magyar Kupa döntőjében mutatott.

Akik nem utaznak a fővárosba szurkolni a fehérváriaknak, azok a Magyar Király Hotel előtt kivetítőn nézhetik végig a találkozót, 21 órakor pedig éremátadással kezdődik a városban az ünneplés.

 



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!