Foci

2015.07.03. 12:54

A Puskás Akadémia FC játékosai kemény munkát végeztek

Felcsút - A Puskás Akadémia FC labdarúgó csapata 16 napos ausztriai edzőtáborozás után hazai környezetben készül a 2015/16-os pontvadászatra.

Ferencz Balázs

Tischler Patrik (elől) is elszántan dolgozott a Puskás Akadémia FC edzőtáborában
Fotó: puskasakademia.hu

A Zalaegerszeg ellen csütörtök este 6-0-ra megnyert szlovéniai felkészülési mérkőzést követően hazautazott 16 napos edzőtáborából a Puskás Akadémia FC labdarúgó csapata. Az új vezetőedző, Robert Jarni a játékosok bevallása szerint kemény tréningeket tartott, főként az erőnlétet fejlesztették a felcsútiak, de természetesen a csapat játékának felépítése, kialakítása sem maradt el.

– Eredményesnek ítélem az Ausztriában töltött időt. A játékosaimmal rendkívüli módon elégedett vagyok, hiszen fantasztikus munkát végeztek. Teljes odaadással és figyelemmel, profi sportolókhoz méltóan dolgoztak egész idő alatt – értékelte a puskasakademia.hu-nak az elmúlt bő két hetet Robert Jarni, vezetőedző.

– Pályafutásom alatt még nem voltam ilyen hosszú edzőtáborban klubcsapattal. Tartalmas volt, jobban megismerhetjük egymást az új játékosokkal és az új stábbal. Összekovácsolódott a csapat – mesélte a PAFC gólerős támadója, Tischler Patrik. – Kemény edzéseink voltak, de erre készültünk, mert a mester előre jelezte, hogy nem lesz könnyű az első pár hét. Mindenki odatette magát, elvégeztük a munkát.

Robert Jarni megköveteli tőlünk a horvátokra jellemző agresszív mentalitást. Ha elveszítjük a labdát, rögtön vissza kell támadnunk már az ellenfél térfelén nyomást kell gyakorolnunk. Teljesen más tréningeket vezetett, mint a magyar edzők korábban. Az erőnlétre fektettük inkább a hangsúlyt. A következő másfél hétben finomítjuk a dolgokat. Mindennek az alapja a jó erőnlét, mert így egy nálunk jobb játékerőt képviselő csapatnak is meg kell szenvednie ellenünk, ha nyerni akar. Nem fogjuk könnyen adni a három pontot egyik mérkőzésen sem. Ehhez szükséges a kiváló erőnléti állapot.

A Puskás Akadémia FC a felkészülés során a szlovén Kopert 1-0-ra verte, a macedón Skendijával és Vardar Szkopjével egyaránt 1-1-es döntetlent ért el, az NB II-es Zalaegerszeget hat góllal győzte le.

– A felkészülési meccsek során már jól látszott, hogy magukba szívták a fiúk azt, amit kértünk tőlük. – mondta Robert Jarni. – Mérkőzésről-mérkőzésre javult a teljesítményünk annak ellenére, hogy fáradt volt a társaság, ráadásul nem is az aktuális ellenfeleinkre készültünk. Természetesen az eredmények jelen esetben másodlagosak, de jó volt ránézni a csapatra, hogy megfogadják a tanácsainkat. A bajnokság előtti utolsó fázisba értünk, a jövő héten még egy kicsit több munka vár a srácokra, viszont az utolsó héten már felvesszük a bajnoki ritmust, a hangsúly a frissítésen lesz. Biztos vagyok benne, hogy mindenki top formában lesz a rajtra. Most már csak finomítani kell és minden rendben lesz. Különösen fontos, hogy jó rajtot vegyünk a bajnokságban, hiszen nagyon kiélezett csata várható az új tizenkét csapatos pontvadászatban – összegzett a tréner.

– Érkezett néhány új játékos, akik zömét korábbról ismertem, Fodor Ferivel például az MTK akadémiáján is együtt nevelkedtünk – tette hozzá az előző idényben 15 gólig jutó Tischler Patrik. – Jó lehetőség volt az edzőtábor arra, hogy játékban is összecsiszolódjunk. Nekem is meg kell szoknom, hogy Pekár Laci milyen ütemben tolja meg a labdát, hogy adja be, arra hogyan tudok érkezni. Nagyon kellett a két hét az összeszokáshoz, mert az elején bizony nem értettük meg egymást. Nagyon bízom benne, hogy lesz haszna a munkának, remélem, hogy nagyon jó eredményt érünk majd el a bajnokságban.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!