Foci

2015.01.20. 14:55

A Főnix FC-Gold Gödöllőn, Szombathelyen és Százhalombattán is nyert

Székesfehérvár – Igazán sikeres hétvégét tudhat maga mögött a Főnix FC-Gold utánpótlás-nevelő labdarúgó egyesület. A fehérváriak 2002-es, 2004-es és 2006-os korosztálya is teremtornán diadalmaskodott.

Ferencz Balázs

A legidősebbek, azaz a 2002-esek Gödöllőn jártak, ahol 12 csapatos mezőny gyűlt össze. A Főnix a csoportban simán verte az RTK-t, a Turát és a Vácot is, majd az egyenes kieséses szakaszban gond nélkül menetelt el a fináléig a Csepel és a Szent Pál Akadémia testén keresztül. A döntőben aztán a Cigánd volt az ellenfél, ahol 1-1-es eredmény után büntetőkkel a fehérvári csapat nyert, a 2004-es születésű Herczig Milán két hetest is fogott. A gólkirály Suszter László lett.

A 2004-esek Szombathelyen hibátlanul lettek első helyezettek. Fotó: Polyák Imre

A csapat tagjai: Herczig Milán, Bolla Barnabás, Lehoczky Roland, Hanzli Péter, Suszter László (gólkirály), Belegrai Dániel, Madár Gergő, Molnár Alex, Zinnyatulin Rafisz, Marsó Dávid. A csapat edzője: Szoboszlai Zsolt.

A 2004-esek a szombathelyi Gyarmati György Emléktornán szerepeltek. A Főnix a nyolccsapatos tornán hibátlan teljesítményt nyújtott, minden mérkőzését megnyerte. A csoportban a Pápát 2-0, az osztrák Pinkafient 6-0, a Sopron 2-1 arányban múlta felül, majd a felsőházban a Zalaegerszeget 2-0-ra, a Hévíz együttesét pedig 3-0-ra múlta felül.

A győztes csapat tagjai: Herczig Milán, Kiss Norbert, Polyák Kristóf, Kocsis Dominik, Jófejű Balázs, Horváth Hunor, Salacz Máté. A csapat edzője: Kovács Attila.

A 2006-ban születettek, azaz az U9-esek már az előző hétvégén, Szombathelyen is remekül játszottak, ahol az Újpest mögött és a Győri ETO előtt a második helyen végeztek a szintén nyolccsapatos tornán.

Vasárnap összejött az aranyérem is, Százhalombattán, a hatcsapatos Farsang-kupán zárt első helyen a Főnix. A fehérváriak A Csillaghegyi Mészöly Focisulit 4-0-ra, a Goldball FC-t 3-0-ra, a Vácot 2-1-re, a Kőbányáért Egyesületet 2-0-ra verték, az egyetlen döntetlent az Ercsivel játszották.

A csapat tagjai: Fülöp András, Molnár Zsombor, Ötvös Barnabás, Balla Kevin, Bertók Dániel, Molnár Levente, Györke Zalán, Mohay Bálint. A csapat edzője: Bobory Balázs.

A téli versenyszezon természetesen folytatódik, a Főnix csapatai továbbra is járják az országot, és szeretnének minél többször eredményesen szerepelni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!