Foci

2015.05.02. 19:48

A hajrában fordított a Nyíregyháza Felcsúton

Felcsút - Az OTP Bank Liga 26. fordulójában egy megnyert mérkőzést vesztett el a Puskás Akadémia.

Bobory Balázs

Puskás Akadémia FC - Nyíregyháza Spartacus FC 1:2 (1:0)

Pancho Aréna, 1358 néző. Vezette: Vad II I. (Albert, Berettyán).

Puskás AFC: Danilovics Szélesi, Tar, Kelic, Fabio Fiola, Tóth B. Kleinheisler (Szakály, a szünetben), Zsótér (Sallai, 78.), Lencse
Tischler (Makrai, 89.). Vezetőedző: Benczés Miklós.

Nyíregyháza: Balogh J. Fodor, Kovacevic, Törtei, Szokol Halenár, Koller, Pekár, Zofcák (Abdouraman, 68.) Seydi (Vámos, 31., Ivanovs, 81.), Darcimelija. Vezetőedző: Mátyus János.

Gól: Tischler (8.) illetve Pekár (88.), Tar (92., öngól)

Nem volt különösebb tétje a Puskás Akadémia FC és a Nyíregyháza csatájának, hiszen a bajnokságban mindkét csapat elérte már a kitűzött célt, a további NB I-es tagságot érő helyezés megszerzését. A 9. helyen álló felcsútiak hazai pályán esélyesként vették fel a küzdelmet a Mátyus János dirigálta és ugyancsak három pontért érkező nyírségiekkel, és ennek hamar hangot is adtak. A 8. percben Kleinheisler indította Tischler Patrikot, aki, miközben a labdát szelidítette, a 16-oson belülre robogott és jobbal kilőtte a kapu jobb oldalát, 1:0. Benczés Miklós, a Puskás vezetőedzője ezen az estén Lencsét és Tischlert egyszerre játszatta, és a két agilis támadó futballja, no és Zsótér fürgesége többször is gondot okozott a nyíregyházi védelemben.

Fordulás után is a PAFC irányította a játékot, azonban különösebb helyzet nélkül csordogált a mérkőzés. Aztán Sallai Roland beállása után rögtön veszélyeztetett, Szakály passzát lőtte el egyből ballal, de Balogh kapus jó helyen állt. A Puskás ekkor már nem erőltette a támadásokat, a Nyíregyháza azonban nem adta fel. A 88. percben egy jobb oldali Halenár-beadásra Pekár robbant be, és a bal sarokba fejelt, 1:1.

Felpörgött a meccs, de ahelyett, hogy az akadémia jutott volna ismét előnyhöz, végleg elhalkult a felcsúti publikum, ugyanis a 92. percben Halenár beadását a menteni igyekvő Tar a saját kapujába fejelte. 1:2, elvitte a pontokat a Nyíregyháza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!