Foci

2017.05.08. 18:55

A PAFC már szinte a célban

Székesfehérvár - A labdarúgó Merkantil Bank Liga NB II hétvégi fordulójában a Puskás Akadémia FC Dorogon nyert, a Csákvár viszont hazai pályán bukott nagyon fontos meccset.

Ferencz Balázs

A felcsútiak a nagyon masszív védelemmel rendelkező Doroghoz látogattak, és végül teljesítették a célt, begyűjtötték a három pontot Tóth Bence fejesével. A siker persze nem jött könnyen, de a Puskás AFC ismét egy lépéssel közelebb került az első osztályú tagsághoz.

- Olyan mérkőzés volt, mint amilyenre számítottunk, egy nagyon jól felkészített csapat ellen kellett játszanunk. Zártan védekeztek, a kapujuk elé ötös falat húztak. A tizedik percben játékrendszert váltottunk, onnantól kezdve mi irányítottuk a mérkőzést. Nagyon jó meccset láthattak a nézők, azt hiszem, aki kilátogatott a találkozóra, jól szórakozott. Ahhoz sem férhet kétség, hogy megérdemelten szereztük meg a három pontot, nehéz mérkőzésen vagyunk túl - mondta a lefújást követően a felcsútiak trénere, Pintér Attila.

A pálya talaja és az eredmény sem volt ideális
Fotó: Koppán Viktor

Az Aqvital FC Csákvár a Kozármislenyt fogadta, amely a forduló előtt még Toldi Gáborék mögött állt a tabellán, ám sajnos a lefújásra változott a sorrend. Hiába vezetett a hazai csapat már a 17. percben Molnár Csaba találatával, a vendég Kozármisleny már a szünetre megfordította az eredményt, és meg is őrizte azt a lefújásig.

- Nagy lehetőséget szalasztottunk el. Felépítettük ezt a hárommeccses szériát, egy győzelem és egy döntetlen után vártuk a Kozármislenyt, és bizakodtunk. Jól is kezdtünk, az első húsz percben nyomást gyakoroltunk rájuk, helyzeteket alakítottunk ki, és meg is szereztük a vezetést. De sajnos túlságosan megnyugodtunk és átadtuk a kezdeményezést, amire ráfáztunk, találtak két gólt tíz perc alatt. Innen pedig már nem tudtuk játszani a saját játékunkat, a pálya talaja a védekező együttesnek kedvezett, ívelgetésekkel kellett próbálkoznunk, küzdöttünk. Még így is megvoltak a helyzeteink, de kihagytuk a kihagyhatatlant is. Molnár Tibor a legvégén öt méterről sem tudott kiegyenlíteni. A hátralévő meccseink nem könnyűek, minden meccs élet-halál már számunkra, de pozitívan állunk a folytatáshoz - mondta a mérkőzés után Toldi Gábor vezetőedző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!