Foci

2014.04.17. 08:15

Megye II.: A Pusztavám és az Aba pontot lophat

Székesfehérvár - A megye II osztályú labdarúgó bajnokságának 23. fordulójában főként középmezőnyös és alsóházi rangadókat rendeznek

Ferencz Balázs

Osz-Car Csoport:

A 23. Forduló programja:

Április 19. Sz. 17.00: Pettend- Pátka; Bodajk- Ercsi; Április 20. vas. 17.00: Vértesacsa- Kápolnásnyék; Fehérvárcsurgó- Csákvár II; Mány- Gyúró; Tordas -Pusztavám; Pákozd- Iszkaszentgyörgy; Vál -Pázmánd

Hatpontos mérkőzésen csap össze az előző fordulóban egyaránt háromgólos diadalt arató Pettend és Pátka. A tavasszal rendkívül kiegyenlített formát mutató vendégek esetleges győzelmükkel egy pontra megközelíthetik hétvégi vendéglátójukat. A bajnokság ezen szakaszában rapszodikusan szereplő Bodajk otthonában győzelmi esélyekkel lép pályára a már inkább az ezüstéremért küzdő Ercsi. Az alsóház rangadóján a hazai pálya előnye dönthet a Vértesacsa javára, de a kiesés elől menekülő Kápolnásnyék okozhat meglepetést. Egyértelműen kapaszkodna a bennmaradók táborához a Fehérvárcsurgó, legutóbb is ikszelt a papíron erősebb Pákozd ellen, most is benne lehet a meccsben a pontosztozkodás. A sereghajtó Gyúrónak nincs sok esélye a stabil középcsapatnak számító Mány otthonában. A bajnokságot 12 ponttal vezető Tordas rangadón fogadja a harmadik Pusztavámot. Az előző hétvégén mindkét csapat meggyőző fölénnyel verte ellenfelét, érdekes mérkőzés vívhat a két jó erőkből álló gárda. A Pákozd és az Iszkaszentgyörgy legutóbb összesen tíz gólt kapott, és egyet sem rúgott, tehát mindkét fél javítaná gólkülönbségét a középmezőny rangadóján, mely összecsapás hatpontos meccs is egyben. Az eddig kétszer annyi pontot szerző Vál az egyértelmű esélyese a Pázmánd elleni derbinek.

Popelka Csaba (b) és a Tordas rangadóra készül a hétvégén (Fotó: Tósoki Attila)

Agárdi Termál Csoport:

Április 19. Sz. 17.00: Szabadegyháza II -Kőszárhegy; Április 20. vas. 17.00: Baracs -Adony; Seregélyes -Pusztaszabolcs; Sárszentmiklós -Aba-Sárvíz; Dég-Káloz; LMSK- Nagylók; Mezőszilas -Sárbogárd; Lajoskomárom- Kulcs.

Legutóbb a Szabadegyháza II és a Kőszárhegy is sok gólt kapott. Egymás ellen javíthatnak, kérdés, a vendégek érvényesíteni tudják-e a tabellán elfoglalt helyezésekből adódó esélyességüket A Baracs versenyben van az ezüstért, így szinte borítékolható a legutóbb fontos győzelmet arató Adony feletti diadala. A Seregélyes múlt heti, idegenbeli győzelme után lendületből mehet neki a gödörbe került Pusztaszabolcs elleni mérkőzésnek. A még veretlen Sárszentmiklós magabiztosan robog a bajnoki cím felé, azonban a Bor Dezső dirigálta Aba képes lehet a pontszerzésre az aranyesélyes otthonában. Dégen kaotikus állapotok uralkodnak, a legutóbbi nyolcas után a Káloz is kitömheti a hazaiak hálóját. A Lepsény nehéz ellenfelet fogad a hétvégén, a tabella második helyén álló Nagylók vizitál az LMSK-nál. A vendégcsapat esélyesebb a győzelemre. A múlt héten pontot szerző Mezőszilas most jó eséllyel pályázik mindhárom pontra a 14. Seregélyes elleni kiesési rangadón. A Lajoskomárom legutóbb szerzett nyolc gólja után önbizalommal telve fogadhatja a sereghajtóval nem bíró Kulcs csapatát. Hazai győzelem várható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!