Foci

2014.07.22. 14:55

Az Aba meggyőző játékkal nyerte a Sárvíz Kupát

Az augusztus 16-i bajnoki rajtra készülődve az első- és másodosztályú csapatok is minél több edzőmérkőzésen kívánnak csiszolódni, hogy a pontvadászatot egységes együttesként kezdhessék. Az abai Sárvíz-Kupa jól szolgálta a célt.

Ferencz Balázs

A Sárvíz-Kupát utoljára az 1990-es évek közepén rendezték meg Abán, akkoriban a felkészülési torna jó terepet biztosított a megye bajnokságaiban szereplő csapatok számára a felkészülésre. A többévnyi szünet után életre hívott megmérettetés izgalmas, pikáns összecsapásokat sejtetett, hiszen a Road Masters megyei I osztályt a Kisláng, a második vonalat pedig a házigazda Aba-Sárvíz FC mellett a Káloz, valamint a másodosztályba most visszatérő Soponya képviselte. A négycsapatos viadal nyitómérkőzésén a Soponyai SE lendületes játékkal rukkolt elő, a kétgólos kálozi vezetés után megfordította az állást, és négy gólt rámolt a Simix-Üveg-Ásvány csoportban legutóbb a középmezőnyben záró Káloznak.

Bor Dezső (b) elégedett volt a kupát megnyerő csapatával

A másik ágon a megye II-ben magabiztos teljesítménnyel bronzérmet szerző Aba-Sárvíz FC alaposan meglepte a megye I-ben 5. helyen záró Kisláng SE-t. A 60 perces mérkőzésen - a torna minden mérkőzését szünet nélkül, 60 percig játsszák - a házigazdák 3-0-ra nyertek, és tekintélyt parancsoló futballal jutottak a döntőbe.

A bronzmérkőzésen óriási csatát vívott a Káloz és a Kisláng. Előbb Magyar Ferenc szerzett vezetést a Káloznak egy szabadrúgásból, majd Balogh Zoltán egy fejesgóllal egyenlített. Magyar egy újabb szabadrúgásból másodszor is előnyhöz juttatta a másodosztályú csapatot, ráadásul Jasztrapszky Dávid egy csúsztatott fejessel már kettőre növelte a fórt. A Kisláng nem adta fel, Balogh Zoltán az alapvonal mellől a rövidsarokba helyezett (3-2), és Magyar kihagyott büntetőjével nagy sanszot kapott a Kisláng. Dudar Krisztián egy kapusról lecsorgó labdát pofozott a hálóba, ezzel egyenlített a megye I-es alakulat, de a zárás előtt nem sokkal Ludányi László villant, és beállította a 4-3-as végeredményt. A Káloz ezzel harmadik helyen zárt.

A döntő hazai örömfocit hozott. Az Aba végig nagy fölényben játszott a kissé elfáradó Soponya együttesével szemben. Májer György kétszer vette be a soponyai kaput, majd Gyuricza Kornél, a Velencéről szerződtetett Tóth Róbert, valamint Esze Attila is betalált. A Soponya csak a találkozó végén tudott szépíteni, a már ünneplő abai védők között Bali Attila kozmetikázta az eredményt. Az Aba-Sárvíz 5-1-es győzelemmel tartotta otthon a kupát.

Eredmények:

Kálozi SE- Soponyai SE 2-4

Gól: Schneider Gy. (2), illetve Varga Attila (3), Budai.

Kisláng SE- Aba-Sárvíz FC 0-3

Gól: Esze Tibor, Májer Gy., Esze Attila.

A III. helyért:

Kálozi SE -Kisláng SE 4-3

Gól: Magyar F. (2), Jasztrapszky, Ludányi, illetve Balogh Z., Dudar Krisztián.

Az I. helyért:

Aba Sárvíz FC- Soponyai SE 5-1

Gól: Májer Gy. (2), Gyuricza, Tóth R., Esze Attila, illetve Bali A.

A kupák és oklevelek kiosztása után az egyéni díjak is átadásra kerültek. A Sárvíz Kupa gólkirálya a soponyai Varga Attila lett 3 találattal, míg a legjobb kapusnak járó elismerést az Aba hálóőre, Kálmán József érdemelte ki.

A szervezők a felkészülési torna felélesztésével ismét hagyományt kívánnak teremteni, mert a bajnoki rajt előtti hetekben a csapatok készre csiszolhatják együttesüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!