Foci

2017.02.17. 21:10

Akár centiken is múlhat...

A labdarúgás legnagyobb vonzereje az, hogy néha idézőjelben, életre-halálra szóló harc folyik egy korrekt verseny szabályai szerint a pályákon, kiegészítve az élet mindennapos küzdelmét – de ennek a harcnak nemcsak a játékosok, és a közönség résztvevői, hanem a tőlük majdcsak független nagyságok is, a sors és a szerencse!

Káldor András

Mert a szerencse minden pillanatban megsemmisítheti a magasabb rendű tudás fölényét, hiszen ha egy játékos, egy csapat sokkal képzettebb, ügyesebb, mint az ellenfele akkor bizonyosan meg kellene nyernie egy mérkőzést. De, ha ez így lenne, elveszne az a varázslatos bizonytalanság, amely a meccsek izgalmának fontos összetevője. Elmaradna az, ami a labdarúgást sok sportág fölé emeli, akkor csak az lenne a futballban is, ami más sportágakban, ahol csaknem biztosan győz az, akiről mindenki tudja, hogy normális körülmények között egy centivel többet ér el, mint ellenfele! Ez azonban ne zavarjon bennünket, bízzunk abban, hogy a Videoton FC, ha csak egy centivel is, de megelőzi riválisait, és május végén, a Bp. Honvéd elleni meccset már bajnokként ünnepelheti! Egy biztos azonban, hogy a szurkolók már megunták a hosszú kihagyást, elfeledték az őszi fogadkozásokat, és vágyódnak már a jó foci után. A főszerep pedig innentől a csapatoké!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!