Foci

2015.05.26. 15:36

300! Polonkai Attila a rutinos rókák közé tartozik az NB I-ben

Felcsút - Polonkai Attila, a Puskás Akadémia FC csapatkapitánya a 300-asok klubjába lépett. A középpályást az Újpest elleni összecsapás előtt 300. élvonalbeli mérkőzése alkalmából köszöntötték.

Ferencz Balázs

1996. májusának végén, azaz szinte napra pontosan 19 évvel ezelőtt egy BVSC- MTK találkozón debütált a sárga-kékek mezében Polonkai Attila az élvonalban. A Puskás Akadémia FC csapatkapitánya most is e színkombinációban vívja csatáit, de a zuglóiak és a felcsúti állomás között a Vasasban, az Újpestben, és a Videotonban is futballozott a középpályás. A válogatottban három alkalommal szereplő Polonkai az Újpest ellen lépett pályára háromszázadszor az NB I-ben.

- Nagyon büszke vagyok erre a számra. Lehet, hogy jobb lenne, ha 100 NB I-es meccs mellett lenne még 100 Bundesliga-mérkőzésem - mondta Polonkai Attila. - Biztos, hogy vannak, akik sokkal többet elértek, de sokan lennének az én helyemben is. A külföldi játék hiányzik, de nem vagyok csalódott.

"Polonkai Attilát (középen) Takács Mihály (balra), a Puskás Akadémia főigazgatója és Mészáros László ügyvezető köszöntötte az Újpest FC elleni bajnoki összecsapás előtt." Fotó: www.puskasakademia.hu/Takács József

- Háromszáznál számolgat még az ember?

- Hazudnék, ha azt mondanám, hogy rutinszerűen jönnek egymás után a mérkőzések. Ha nem is olyan a meccsláz, és az izgalom, ami bennem van egy-egy mérkőzés után, mint a pályafutásom elején, de azért még mindig megvan az a bizonyos egészséges drukk.

- Mi volt eddig a legkedvesebb futballal kapcsolatos élménye?

- 28 éves koromban jött el az az időszak, amikor csak a futballra kellett koncentrálnom. A Videotonnál mindenre odafigyeltek, és minden körülmény adott volt a nyugodt munkához. A BVSC-ben az első osztályban való szereplésért hajtottam, a pesti patinás együttesekben, a Vasasban és az Újpestben is szép időszakot töltöttem, Fehérváron pedig sokmindent elértem. Bajnokságot nyertünk, Ligakupa-győzelmeket szereztünk, egy kisgyerek ezekért az élményekért kezd el focizni.

- Elégedett a Puskás idei teljesítményével?

-  Az NB II-es bajnoki cím után a bennmaradás volt a cél, azt is teljesítettük, most pedig középcsapattá kellett válnunk, és már a szezon felénél jó pozícióba kerültünk. A tavasz miatt lehet némi hiányérzetünk, de a klub és a csapat is fejlődött.

- Mennyi meccse lesz még az NB I-ben?

- Konkrétum még nincs a jövőt illetően. Egy évet még érzek magamban, de a jövő zenéje, hogy tudom-e folytatni az élvonalban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!